kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yemek ve tıraş için Meclis'e gelenler var

Yeni Haber
AKP Kırıkkale Milletvekili ve Meclis eski Genel Sekreteri Vahit Erdem, "Dünyanın hiçbir yerinde insanların bu kadar girip çıktığı Meclis yok. Meclis'te büyük bir olay olabilir. Bu olaylar olmadan tedbiri almak lazım" uyarısında bulundu. TBMM'ye günde ortalama 5 bin kişinin geldiğini hatırlatan Erdem, "Tıraş olmak için, yemek yemek için, servise binmek için Meclis'e gelenler var. Meclis, iş takibi yeri, zaman geçirme yeri olmaktan çıkartılmalı" diye konuştu.

Erdem, Meclis'te büyük bir olay yaşanabileceğini belirterek uyarıda bulundu. Güvenlik konusunun tüm ülkelerin ortak sorunu olduğunun altını çizen Erdem, "Dünyada Meclis içinde, yasama organı içinde halkla iç içe olan Meclis yok. Bütün Batı Avrupa ülkelerini gezdim. Bizimki gibi Meclis görmedim. Bu nedenle Halkla ilişkiler binaları taşınmalı" dedi.

"HALKLA İLİŞKİLER BİNASI TAŞINMALI"

Erdem, şöyle dedi:
"Başka parlamentolarda protokol, izinli gruplar görme amaçlı gelebilir. Türkiye'de yemek yemeye, tıraş olmaya, iş aramaya, aklınıza gelen her şey için insanlar geliyor. Sosyal tesislerinden istifade etmek üzere herkes geliyor. Hastası için geliyor, başı ağrıyan Meclis'e geliyor. Bu artık Türkiye'nin gelişmişlik seviyesine yakışmıyor. Meclis'in bu şekilde olması bizi üzüyor. Yabancı heyetler geliyor, çok farklı bir yer diyorlar. Koridorda sigara içenler, kuyruklarda bekleyenler var. Meclis'in hem çalışmasını zorlaştırıyor, hem de güvenliğini ortadan kaldırıyor. Meclis'in iç güvenliği yok. Paspasla elinde dolaşan Meclis görmedim hiç. Ama bizde bu manzaralar var. Bunun başbakan da milletvekilleri de farkında. Çözüm üretmiyoruz. Halkla ilişkiler Meclis dışına taşınmalı. Seçim bölgesinde de olabilir. Sorunu kökten çözmek gerekir. Kamera da koysanız, bin polis koysanız da Meclis'te her şey olabilir, her olay olabilir. Herkesin uğrak yeri olan, demokrasinin kabesi olan mekanda bu şekilde her şey beklenebilir. Olay olmadan tedbir almalıyız"

ANKA