kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Demirel: Telaşa gerek yok

AA
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, türban tartışmaları konusunda, sistemin herşeyin çaresine sahip olduğunu ve çok telaşlanmaya gerek olmadığını söyledi.

Swissotel'de yapılan Hindistan'ın milli günü resepsiyonuna katılan Süleyman Demirel, türbanla ilgili tartışmaları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, bu konunun tartışma içinde olduğunu belirterek, tartışmaların sürecek gibi göründüğünü bildirdi.

Demirel, bu tartışmaların rahat tartışmalar olmadığını belirterek, ülkede bu bağlamda bir kaygı ve huzursuzluk bulunduğunun altını çizdi.

''Herkes istediğini söyleme durumunda. Sistem herşeyin çaresine sahiptir çok telaşlanmaya gerek yok'' diye konuşan Demirel, halkın bir kısmında huzursuzluk, bir kısmında memnuniyet varsa bunun derecesinin çok önemli olduğunu kaydetti. Demirel, ''Huzursuzlukları derinleştirmekte yarar yoktur'' dedi.

''Yargıtay'ın tereddütlerini neye bağlıyorsunuz?'' biçimindeki bir soru üzerine Demirel, Türkiye'nin yargı organlarının daha önce bu konuda düşüncelerini söylediklerini belirterek, Türkiye'nin bir kurumlar devleti olduğunu ve kurumlar devletinin çalışmasında bu tür şeylerin olabileceğini dile getirdi.

Demirel, ''Köksal Toptan, 'yargı kararlarının olması bu yasağın kaldırılamayacağı anlamına gelmez' dedi, sizin bu konudaki düşünceniz nedir?'' sorusu üzerine, bu konuların hepsinin tartışıldığını belirterek, gelecek zaman içinde hepsinin bir sonuca varacağını söyledi.

''Sabih Kanadoğlu'nun sivil darbe içinde olduğunu söylüyor AK Parti, bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna karşılık Demirel, darbenin sivili veya başka türü olamayacağının altını çizerek, ''Herşey Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na ve kanunlarına göre cereyan edecektir Türkiye'de. Meşru olmayan hiçbir şey Türkiye'de destek görmez'' diye konuştu.

Bu arada Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Chitra Narayanan'ın evsahipliğinde düzenlenen resepsiyona 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yanısıra yabancı misyon şefleri ve davetliler de katıldı.