kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çay alıp salona gitmek 10 dakika sürüyor

Yeni Haber
İngiltere'nin başkenti Londra'daki ''Toprak Malikânesi'nin 50 milyon sterline satılmasının yankıları sürüyor...
The Daily Mail gazetesindeki bir makalede, malikânenin yer aldığı The Bishop's Avenue'nün Londra'nın en pahalı caddesi olduğunu, bir evin 50 milyon sterline varan değerlere satılabildiği belirtilerek, ''ancak bu caddeye yapılan bir ziyaret ortaya koyuyor ki, paranın satın alamadığı tek şey zevk'' yorumunda bulunuldu.

Camları kurşungeçirmez malikânenin mutfağından alınan bir fincan çayı üst kattaki oturma odasına taşımanın 10 dakika aldığına işaret edilen yazıda, binanın bir ''ev sıcaklığı'' içermediği öne sürüldü. "Ancak bu durum, belli ki eve 50 milyon sterlin ödeyen Kazakistanlı iş kadını Horelma Peramam'ı hiç rahatsız etmedi'' denilen yazıda, evin havuzunun üzerinde bir cam köprü bulunduğu, 12 kişilik Türk hamamı da olduğu yinelendi.

Gazete, aynı caddede yer alan diğer birçok evin durumunu da irdelerken, 'bu caddede oturanların zengin olduğunu vurgulamaya ihtiyaç yok. Bu cadde, insana anında bir statü kazandırıyor'' ifadesine yer vererek, caddenin eski sakinleri arasında KKTC'li iş adamı Asil Nadir'in de bulunduğu hatırlattı.

Gazetenin yazısında, caddede bulunan 57 malikânenin pek azında sürekli yaşandığı, sahiplerinin bu evlerde yılda sadece birkaç gece kaldıklarına da işaret edildi. The Sunday Times gazetesi de dün ''Toprak Malikânesi'nin satışıyla ilgili bir haber-analize yer vermiş ve malikânenin İngiltere'nin en pahalı ''yeni inşa edilmiş'' evi olduğuna dikkati çekmişti. Gazete, yeni sahiplerinin evi ''çok küçük ve modası geçmiş'' bulduklarını, ancak ''bu fiyata da ancak bu kadar olur'' mantığıyla alımı yaptıklarını da öne sürdü. Times da evin dekorasyonunun ''olması gerektiği gibi olmadığını'' savunurken, eski sahiplerinin yapımının tamamlandığı 7 yıl öncesinden bu yana evde ancak 1 hafta yaşadıklarını hatırlattı.