kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu...

Vadeli işlem piyasaları iki gün Kerviel'e çalıştı
Açıktan yaptığı işlemlerle bankası Societe General'i 7 milyar dolar zarara sokan Jerome Kerviel'in hareketlerinin dökümü açıklandı. Avrupa vadeli işlemler piyasalarında 21 Ocak ile 23 Ocak'ta Kerviel, en büyük işlemci konumundaydı. Eurostoxx Futures'da iki günde yapılan işlem hacminin yüzde yüzde 8.1'i Kerviel kaynaklıydı. Alman vadeli işlem piyasası DAX Futures'da yapılan işlemlerin yüzde 7.8'i ve FTSE Futures'un işlem hacminin yüzde 3.1'ini Kerviel yaptı.

Bush, ekonomiye güç vermeyi anlatacak
ABD Başkanı George W. Bush, ülkesindeki ekonomik problemler ve küresel resesyon endişelerinin yaşandığı ortamda bugün, ABD Kongresi'nde yıllık Birliğin Durumu konuşmasını yapacak. Konuşmanın merkezini ekonomiyi güçlendirmek için yapılacaklar oluşturacak. Bush'un aynı zamanda mortgage krizi nedeniyle evini kaybeden ve ilk kez ev alacaklar için yardım paketi açıklaması bekleniyor.

Chavez'den müttefiklerine: ABD'deki paranızı çekin
Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD ekonomik krizinin yakın olduğunu belirterek, Latin Amerika'daki müttefiklerine, uluslararası rezervlerdeki milyarlarca dolarlık paralarını ABD bankalarından çekmeleri çağrısında bulundu. Chavez dün Latin Amerika Zirvesi'nde "Rezervlerimizi buraya getirmeye başlamalıyız" dedi. Zirvede, bölge kaynaklarının bir havuzda toplanması ve Dünya Bankası gibi bankalardan bağımsızlık sağlamak için bölge kalkınma bankası ALBA'nın (Amerika İçin Bolivarcı Alternatif) 1 milyar dolar sermayeyle işe bağlayacağını açıklandı.
Haberin fotoğrafları