kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Siyasetin stil ikonu: Nimet Çubukçu

Ayşe FERHANGİL
Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun icraatları kadar kıyafetleri de konuşuluyor. Türk siyasetinin en şık kadın figürlerinden olan Çubukçu'nun moda takvimini ve kötü başladığı 2008 moda seçimlerini değerlendirdik..
Yıl 2005: Moda yolunda bebek adımları
* Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı 2005 yılında parlamenter görüntüsüne yakışır kıyafetler içinde olsa da yıllar süren 'stil ikonu'na dönüşüm sürecinin henüz başında. Nimet Hanım, Ankara Çankaya'daki yetenekli kuaförlerden de bihaber görünüyor...

* Uçuk yeşil kullanılması çok zor, taşıması da bir o kadar tehlikeli bir renktir. Çubukcu yeşille barış imzalamış. Risk alınmadığı, kıyafetin detaylarının tek elden çıktığı aşikâr ancak yardımla bile bunu başaramayan ne siyasetçi eşleri var!

* 2005 yılının en talihsiz kostümü. Nimet Hanım'ı şık bir bakan yerine, yeni yetme bir avukata çevirmiş. Ucuz kumaşlı sıkıcı takım elbise, kovboy çizmesi modeli botlar ve portföy çantanın uyumsuzluğu başa takılan gözlüklerle iyice göze batıyor.

* Açık renk Nimet Çubukçu'ya çok yakışıyor. Bele oturan kareli ceket ile inci kolye ve küpe, kıyafeti daha alımlı, daha elegan hale getirmiş. Nimet Hanım daha o günlerden moda konusunda söz sahibi olacağının sinyallerini veriyor.

Yıl 2006: İddianın ayak sesleri

Bu yıl Nimet Çubukçu'nun ana tonları bırakıp farklı, iddialı tarzlar için ara renkler denediği bir sene. Nimet Hanım'ın topukları yükselmiş, bolca güneş gözlüğü kullanmış. Kötü fotoğraf verme riskini de fönlü saçlarıyla minimuma indirmiş.

* Nimet Çubukçu sezon modasının ana hatlarını büyük çantası, iğne topuklu botlarıyla yakalamış. Spor ceket altına kloş etek ideal kombinasyon olmasa da bu kostüm sadece Türkiye değil, dünya parlamentolarında da 'şık' kabul edilir.

* Nimet Hanım'ın giyim kuşam işine ciddi bir mesai ayırdığı ortada. 2006'nın son günlerinde desenli kıyafetler deneyen Çubukçu'nun yeşil paltosu kendisini kilolu ve yaşlı göstermiş.

* Çubukçu, toz pembeyi böyle zarif taşıdığı için alkışı hak ediyor! Kırçıllı ceketin bolero kol detayları, gözlerindeki pembe far ve kostümün tonlarındaki uyum bir harika.

Yıl 2007: Yıldızı parladı
*Geçtiğimiz sene için 'Nimet Hanım'ın yıldızlığını resmileştirdiği yıl' diyebiliriz. Adının Cumhurbaşkanlığı koltuğu için düşünülmüş olmasının getirdiği güven Çubukçu'nun kıyafetlerine de yansımış. Ortaya gerçekten şık bir görüntü çıkmış.

* 2007 yılına kadar çarpıcı renklerden uzak duran Çubukçu, iddiasını kan kırmızısı bluzu ve yüksek topuklu ayakkabılarıyla göstermiş. Nimet Hanım kloş etekleri bir yana bırakıp dar kesimli kıyafetlerle figürünü de sergilemeye başlamış.

* Etek boyunda kısalma olmasa da Çubukçu ince kemerlerle beline, parlak ayakkabılarla bacaklarına, inci bileziğiyle bileklerine dikkat çekiyor. Bakan, gündemin birinci konusu olan 'rejim elden gidiyor' iddialarına kıyafetiyle cevap veriyor.

* Böyle Hollywoodvari kıyafetleri genelde politikacılarda değil dünya first lady'lerinde görmeye alışkınız. Her ne kadar Nimet Hanım'ın Emine Erdoğan ile olan sıkı ilişkisini bilsek de başbakan eşinin kendisine moda konusunda gıpta ile baktığı kesin!

* Nimet Çubukçu'nun siyasi hayatında giydiği en şık kıyafet işte bu siyah döpiyes. Bakanın ayakkabısının fiyongu ile topuzunun uyumuna dikkat! Birkaç Nimet Çubukçu, Türkiye'nin moda imajını göklere çıkarabilir...

* Nimet Çubukçu'nun açık renk kıyafetlerle parladığını daha önce de yazmıştık. Nimet Hanım 2007 senesinin en geçerli deseni çizgiliyi de kullanarak modayı ne kadar yakından takip ettiğini göstermiş.

Yıl 2008: Sil baştan bir yıl
* Henüz genelleme yapmak için erken olsa da 2008'in, Çubukçu'nun stilindeki negatif etkisi ortada. Nimet Hanım'ın politik kararları kadar moda seçimlerinde de istikrarının devamını diliyoruz.

* Çubukçu'nun Şam gezisi sırasında giydiği leopar desenli pardösü, Avrupa zarafetinden çok Arap kültürünün cırlak öğelerini taşıyor. Bu kadar şık giyinen bir kadının bu rahatsız edici kostümü ancak Araplarla yakınlık kurma çabasıyla açıklanabilir.
Haberin fotoğrafları