kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çırağan Sarayı, Burj Al-Arab Oteli'nden 8 gömlek üstte çıktı

Forbes dergisi, Çırağan Sarayı'nı Ortadoğu'nun en ultra lüks oteli seçti. Listede Türkiye'den 3 otel bulunurken, Dubai'deki Burj Al-Arab ancak 9'uncu olabildi..
ABD'li Forbes dergisi, Ortadoğu'nun en lüks 10 otelini derledi. Birinci sırada Çırağan Sarayı'nın gösterildiği listede, sanılanın aksine Dubai'deki oteller yerine Türkiye'deki oteller ultra lüks olarak üst sıralarda yer aldı. Listenin ikinci sırasında Bodrum'daki Ada Otel, 6'ncı sırasında ise Kapadokya'daki Gamirasu Otel yer buldu.

TÜRKİYE'DEN 3 OTEL VAR
Listede 3'er oteli bulunan Türkiye ve Dubai'yi, 2 otelle İsrail, birer otelle Lübnan ve Mısır izledi. Forbes, Çırağan Sarayı hakkında "511 metrekarelik bir odada sultanlar gibi bir gece geçirmek istiyorsanız bin 185 doları gözden çıkarmanız gerek. 16'ncı yüzyılın sonunda keresteden inşa edilen saray, Sultan Abdulaziz için 1857 yılında tekrar restore edildi. Sarayı yapabilmek için dünyanın her yerinden en iyi mermerler ve inciler toplatıldı. 282 odalı Çırağan Sarayı'nı 1991 yılında Kempsinki Grup 100 milyon dolar harcayarak otele çevirdi" ifadelerini kullandı. Dubai'deki dünyaca ünlü yelken şeklindeki Burj Al-Arab oteli ise listede ancak 9'uncu sırada kendine yer bulabildi. İkinci sıradaki Ada Otel hakkında ise "İçinde Türk hamamı bulunan kral dairesinin gecelik fiyatı 585 dolar" ifadesi kullanıldı. Listenin Türkiye'deki bir diğer oteli ise 6'ncı sırada yer alan Gamirasu Otel oldu.

TURİZM PATLAMA YAPTI
Ortadoğu hakkında "Burada patlama yapan sadece petrol değil" ifadesini kullanan dergi, günümüz dünyasında tatil anlayışının değiştiğine dikkat çekti. Dergi, saray şeklindeki otellere olan ilginin arttığını ve genel trendde modernlikle tarihin içice geçmeye başladığını vurguladı. Lüks otel rezervasyonları sağlayan Virtuoso adlı şirketin Genel Müdür Yardımcısı Albert Herrera, dünyadaki turizm trendinin Ortadoğu'ya kaydığının altını çizerken, "Bu ülkeler için turizm en büyük kaynak olmaya başladı. Turizm bu ülkelerin kalkınmasını sağlıyor" dedi.
Haberin fotoğrafları