kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Microsoft'a iki yeni soruşturma

AA
14.01.2008
AB, pazardaki hakim durumunu kullanarak internet tarayıcısı (Internet Explorer) ve ofis yazılımlarıyla rekabeti ihlal ettiği şikayeti üzerine yazılım devi Microsoft hakkında iki yeni soruşturma başlattı.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Microsoft'un Windows işletim sistemine entegrasyon konusunda rakip yazılım şirketlerine bilgi verme yükümlülüğünü yerine getirip getirmediğinin ve farklı yazılım olan internet tarayıcısını işletim sistemine bağlayıp bağlamadığının soruşturulacağı belirtildi.

Norveç merkezli internet tarayıcısı yazılımı şirketi Opera, Microsoft'un Internet Explorer yazılımını Windows işletim sisteminden ayırmayarak pazar hakimiyetini kötüye kullandığı ve standartlara uymayarak rakip yazılımların Windows'la uyumlu çalışmasını zorlaştırdığı şikayetiyle geçen ay AB Komisyonu'na başvurmuştu.

Rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle daha önce Microsoft'u, toplamda milyarlarca avroyu bulacak ucu açık rekor para cezasına çarptıran AB Komisyonu'nun soruşturmalarına IBM ve Oracle gibi bilişim devleri de destek veriyor.