kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Maçtan notlar

Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de lider Sivasspor, zirve mücadelesindeki en büyük rakiplerinden biri olan Fenerbahçe'yi, sahasında konuk etti.

Son 1 haftadır Sivas'ta en fazla konuşulan konu olan karşılaşma öncesi Sivas'ta karnaval havası hakimdi. Kenttin cadde ve sokakları Sivasspor bayrakları ile donatılırken, Sivassporlu taraftarlar araçlarla şehir turu attı. Stadyumun tribünlerinde ve dışında Sivaslı futbolseverler davul-zurna eşliğinde eğlendi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde Muharrem Ayı ve Aşure Günü dolayısıyla düzenlenen ''4. Birlik Aşuresi'' adlı programda, Sivasspor'un Fenerbahçe karşısında başarılı olması ve nazara gelmemesi için dua edildi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Maç öncesinde stadyum çevresinde ve kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Maçı izlemek üzere İstanbul ve diğer illerden Sivas'a otobüslerle gelen taraftarlar, polis ekiplerince kent girişinde arandı.

Stadyuma çevik kuvvet ekipleri eşliğinde gelen taraftarlar, stadyum girişinde de arandıktan sonra tribünlere alındı. Maçta çok sayıda polis ve özel güvenlik ekibi görev aldı. Maç öncesinde İstasyon Caddesi'nde karşılaşan her iki takım seyircileri arasında zaman zaman sözlü sataşmalar oldu. Yaşanan kısa süreli gerginlikler, polisin araya girmesiyle olay çıkmadan önlendi. Fenerbahçe takımı, kamp yaptığı otelden geniş güvenlik önlemleri altında stadyuma geldi.

MAÇA YOĞUN İLGİ

Soğuk havaya rağmen futbolseverler maça yoğun ilgi gösterdi.Sivas'ın yanı sıra başta Tokat ve Kayseri olmak üzere çevre illerden çok sayıda futbolsever, karşılaşmayı izlemek üzere 4 Eylül Stadyumu'na akın etti. Biletlerin maçtan 2 gün önce bitmesi nedeniyle, bilet bulamayan çok sayıda taraftar maça giremedi.

Sivasspor'un maçlarını oynadığı 4 Eylül Stadyumu'nun tribünleri bu sezon ilk kez bu kadar doldu. Zirve mücadelesi veren Sivasspor'un taraftarları, takımlarını bu zorlu maçta desteklemek için stadyumdaki yerlerini alırken, Fenerbahçeli taraftarlar da takımlarını bu zorlu deplasmanda yalnız bırakmadı. Tribünler, her iki takım taraftarları arasında güvenlik amacıyla bırakılan küçük bir bölüm dışında tamamen doldu.

Sivaslı futbolseverler, maç öncesinde futbolcularını tribünlere çağırarak sevgi gösterisinde bulundu. Havuz tarafı kale arkası tribününde yerlerini yaklaşık 750 civarındaki Fenerbahçeli taraftar da takımları lehine tezahüratlar yaptı. Sahaya ellerinde çiçeklerle çıkan Fenerbahçeli futbolcular, Sivassporlu taraftarlara çiçek verdi. Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos ise Fenerbahçeli taraftarların olduğu bölüme giderek, taraftarlarına çiçek verdi.

ZEMİNDE KAR YOK, YER YER BUZLANMA VAR

Hafta boyunca kar yağışı ve buzlanmaya karşı branda çekilerek korunan saha zemininde, kar örtüsü bulunmazken, yer yer buzlanmalar görüldü.

Özellikle protokol ve maraton tribinüne yakın kısımlarda buzlanmalar olduğu gözlendi. Maç saatinde, güneşli bir havaya rağmen sıcaklık eksi 8 derece ölçüldü.

FENERBAHÇE'DEN ÖZEL KRAMPON VE KREM ÖNLEMİ

Fenerbahçe teknik direktörü Zico'nun, soğuk hava ve buzlu zemine karşı özel krampon, kulaklık ve krem önlemi aldığı belirtildi.

Rakipleri Sivasspor'un oyuncularına oranla hava şartlarına ve zemine fazla alışık olmayan ve maça Antalya gibi sıcak bir bölgede hazırlanarak gelen Fenerbahçeli futbolcular, teknik direktörleri Zico'nun isteği doğrultusunda Rusya'dan getirtildiği bildirilen kramponlarla sahaya çıktı.

Özellikle Sivasspor-Trabzonspor maçı sonrasında gündeme gelen, bordo-mavili ekibin bazı oyuncularının kulaklarında oluşan ''kulak ısırması'' vakalarına karşı da tedbir alan Zico'nun, oyuncularına siyah renkli özel kulaklıklar taktırdığı gözlendi. Fenerbahçeli futbolcuların, kulaklarına ise yurt dışından getirtildiği bildirilen özel kremleri sürdürdüğü belirtildi.

Sivassporlu futbolcuların da kulaklarını korumak için kulaklık taktığı gözlendi.

FENERBAHÇE'DE DENİZ KADRODA YOK, KEZMAN YEDEK

Fenerbahçe, Sivasspor karşısına Volkan, Lugano, Edu, Carlos, Gökhan, Mehmet Aureilo, Uğur, Selçuk, Alex, Deivid, Semih 11'i ile çıktı.

Geçen hafta kart cezası nedeniyle Gaziantepspor maçında forma giyemeyen Mehmet Aurelio bu maçta takımdaki yerini aldı. Forvette Semih'e şans veren Zico, Fortis Türkiye Kupası maçında 4 gole imza atan Mateja Kezman ile Gaziantepspor karşılaşmasında ilk 11'de sahaya sürdüğü Kemal Aslan'ı bu maçta yedek kulübesinde bekletti. Deniz Barış dışında eksik oyuncusu bulunmayan Fenerbahçe'de teknik direktör Zico, maç kadrosuna Volkan Babacan, Yasin Çakmak, Önder Turacı ve Gökçek Vederson'u da aldı.

SİVASSPOR'DA 6 EKSİK

Sivasspor ise sakatlıkları devam eden Yasir Elmacı, Sedat Bayrak, Pini Felix Balili ve Michael Petkoviç ile Gine milli takımı kadrosunda bulunan Mamadou Diallo ve Kanfory Sylla'dan yoksun bir kadroyla Fenerbahçe karşısına çıktı.

Geçen hafta kart cezası nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında forma giyemeyen Hayrettin Yerlikaya bu maçta takımındaki yerini aldı.

İlhan Ummak dışında geçen haftaki kadrosunu sahaya süren teknik direktör Bülent Uygun, Mahmut Hanefi, Onur Tuncer, İlhan Ummak, Ilgar Gurbanov, Aytaç Ak, Volkan Ünlü ve Orhan Erdoğdu'yu da maç kadrosuna aldı.

SAHAYA ÇİÇEKLER ATILDI

Her iki takım oyuncuları sahaya çıkarken tribünlerden sahaya çiçekler atıldı. ''İşte taraftar, işte şampiyon'' tezahüratı yapan Sivassporlu taraftarlar takımlarını tribünlere çağırarak moral verdi.

Maçı Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın, BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti Sivas Milletvekilleri Selami Uzun ve Hamza Yerlikaya ile her iki takımın yöneticileri de protokol tribününde izledi. Vali Dalmaz ve beraberindekilerin soğuktan etkilenmemek amacıyla dizlerine battaniye örttükleri görüldü.

MAÇI 140 BASIN MENSUBU TAKİP ETTİ

Karşılaşmaya, 75'i ulusal basından 140 basın mensubu takip etti. Toplam 40 foto muhabirinin görev aldığı maçta, televizyonların canlı yayın ekiplerinde görev alan çok sayıda teknik personel de görev yaptı.

Bu arada, karşılaşma öncesinde 4 Eylül Spor Kompleksi dış sahada
Sivasspor-Fenerbahçe PAF takımlar arasında oynanan maç, Sivas ekibinin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

6. RANDEVU

Sivasspor ile Fenerbahçe, bu maçla birlikte ligde 6. kez karşı karşıya geldi. İlk kez, Sivasspor'un birinci lige yükseldiği 2005-2006 futbol sezonunda karşılaşan iki ekip, bugün 6. randevuya çıktı.

Bugüne kadar
iki ekip arasında oynanan 5 maçın 3'ünden Fenerbahçe galip ayrılırken, 2'si beraberlikle sonuçlanmıştı. Bugüne dek oynanan 5 maçta, Sivasspor rakibinin filelerine 5 gol atarken, kalesinde 10 gol görmüştü.

ZİCO SİVASSPOR'A HİÇ KAYBETMEDİ

Fenerbahçe'deki 2. sezonunu yaşayan Brezilyalı teknik adam Zico, 3'ü lig, 1'i Fortis Türkiye Kupası maçı olmak üzere 4 kez karşılaştığı Sivasspor'a hiç kaybetmedi.

Zico döneminde, ligdeki 3 maçın 1'inden Fenerbahçe galip ayrılırken, iki maç berabere sonuçlandı. Sivasspor ile geçen sezonun ilk yarısında Sivas'ta 1-1, ikinci yarısında İstanbul'da 2-2 berabere kalan Zico yönetimindeki Fenerbahçe, bu sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı Roberto Carlos'un attığı golle 1-0 kazanmıştı. Geçen sezon Fortis Türkiye Kupası'nda Sivas'ta oynanan maçı da Fenerbahçe 4-0 kazanmıştı.

UYGUN'UN SİFTAHI YOK

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen ve 1992-1993 sezonunda sarı-lavicertli forma altında gol kralı olan, Sivasspor'un ''Asker Bülent'' olarak tanınan teknik direktörü Bülent Uygun'un ise Fenerbahçe'ye karşı galibiyeti bulunmuyor.

Fenerbahçe ile ilk kez geçen sezon Fortis Türkiye Kupası'nda karşılaşan ve sahadan 4-0 mağlup ayrılan Uygun yönetimindeki Sivasspor, geçen sezonun ikinci yarısında İstanbul'da 2-2 berabere kaldığı sarı-lacivertli ekibe bu sezonun ilk yarısında da İstanbul'da 1-0 mağlup olmuştu.

SİVASSPOR TARİHİNİN EN ÖNEMLİ MAÇLARINDAN BİRİNE ÇIKTI

Lig'de aldığı başarılı sonuçlarla ''4 Büyükleri'' geride bırakarak liderlik koltuğuna oturan Sivasspor, Fenerbahçe ile tarihinin en önemli karşılaşmalarından birine çıktı. Yıllarca üçüncü ve ikinci ligde mücadele ettikten sonra 3 yıl önce birinci lige yükselen, bu sezon da ligin ilk yarısını lider olarak tamamlayan Sivasspor, ikinci yarının ilk 2 haftasında da devam ettirdiği liderliğini korumak için mücadele verdi.

SİVASSPOR SERİYİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYOR

Bu sezon sahasında oynadığı 10 maçın 10'unu da kazanan, iç sahadaki son 6 maçta kalesinde gol görmeyen Sivasspor, Fenerbahçe karşısında da galiiyet serisini sürdürmek istiyor. Geçen sezon ile birlikte evinde oynadığı 12 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, bu zorlu maçı da kayıpsız geçerek zirve mücadelesi verdiği rakibine karşı avantaj yakalamayı hedefliyor.

Ligde geçen hafta Gaziantepspor'u 5-0, Fortis Türkiye Kupası'nda Alanyaspor'u ise 10-3 yenen Fenerbahçe ise Sivasspor maçını kayıpsız geçmek istiyor.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 20 13 6 1 39 14 45
2 Fenerbahçe 20 13 5 2 41 20 44
3 Sivas 20 14 1 5 33 17 43
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 20 13 4 3 31 18 43
5 Kayseri 20 9 8 3 30 17 35
6 G.B. Oftaş 20 7 6 7 22 20 27
7 Denizli 20 7 5 8 26 26 26
8 Ankaragücü 20 6 7 7 21 27 25
9 Konya 20 7 4 9 24 35 25
10 Gaziantep 20 7 3 10 24 32 24
11 Trabzon 19 6 4 9 23 26 22
12 İ.B.B. Spor 20 5 6 9 24 27 21
13 Ç.Rize 19 6 3 10 21 36 21
14 Ankaraspor 20 4 8 8 19 23 20
15 Bursa 19 4 8 7 17 21 20
16 V.Manisa 20 5 5 10 26 33 20
17 G.Birliği 19 4 6 9 24 29 18
18 Kasımpaşa 20 2 3 15 15 39 9
13:30
V.Manisaspor - Denizlispor
Turkcell Süper Lig
13:30
Kasımpaşa - Kayserispor
Turkcell Süper Lig
13:30
Konyaspor - Ankaraspor
Turkcell Süper Lig
14:00
Sivasspor - Fenerbahçe
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
19:00
Ankaragücü - Galatasaray
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
20. Hafta
 G.B. Oftaş 3  
  İ.B.B. Spor 2  
 Beşiktaş 3  
  Gaziantep 1  
 Konya 1  
  Ankaraspor 3  
 Kasımpaşa 0  
  Kayseri 2  
 V.Manisa 3  
  Denizli 2  
 Sivas 1  
  Fenerbahçe 4  
 Ankaragücü 0  
  Galatasaray 4  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Ç.Rize -  
  Trabzon -  
Haftanın Maçları
21. Hafta
 G.Birliği Ankaragücü  
 İ.B.B. Spor Ç.Rize  
 Ankaraspor Kasımpaşa  
 Denizli Konya  
 Gaziantep Sivas  
 Fenerbahçe G.B. Oftaş  
 Trabzon Bursa  
 Galatasaray V.Manisa  
 Kayseri Beşiktaş