kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cinsel iştahı artırmanın en doğal yolu nedir?

Dr. Metin Okucu
23.01.2008
Orta yaşlı bir erkeğim. Cinsel gücümü artırmak istiyorum. Doğal yollardan cinsel gücün artırılabildiği doğru mu, yoksa ilaç kullanmam şart mı? Bekir C./Bolu

Erkekler var olduklarından beri cinsel güçlerini artıracak doğal yöntemlerin peşinden koşmuşlardır. Bazı kültürlerde inanılmaz ve akla bile getirilmeyecek inanışlar yüzünden, deniz sülükleri veya su aygırı organları bile yenmektedir. Psikologlar ise inandığınız sürece her türlü gıdanın plasebo etkisi sayesinde cinsel gücü artıracağını söylemektedirler. Ancak genel olarak etkili olduğuna inanılan gıdalar da az değildir ve denenmelerinde de hiçbir zarar yoktur.
* En seksi mineral çinko: Diğer vitamin ve mineraller de işe yarayabilir ancak çinkoya ayrı bir yer ayırmak gerekir. Cinsel istek, cinsel güç ve doğurganlığı olumlu etkilediği düşünülmektedir. Eksikliği sperm sayılarını bile azaltmaktadır. Çinko hap şeklinde alınabilir ancak, biftek, hindi ve fasulye de iyi birer doğal kaynaktır.
* Cezbeden kereviz: Erkekler tarafından salgılanan bazı maddelerin karşı cinste çekicilik yarattığı kabul edilir. Bu salgılar genellikle nefes yolu ile olur. Kereviz yedikten sonra da bu tür kuvvetli salgıların arttığı söylenmektedir. 'Acaba kokar mıyım?' diye endişelenmenize de gerek yoktur zira kereviz ağızda koku yapmaz.

KAHVE UYARICIDIR
* Prostatı besleyen gıdalar: Hasta bir prostat cinsel gücünüzü kötü etkileyebilir. Fındık, kabak çekirdeği, soya ve pirinç prostatınız için faydalı besinlerdir.
* Kahvenin faydaları: Sabah kahveniz sadece sizi değil cinsel dürtülerinizi de uyarmaktadır. Hatta yapılan bir araştırmada, günde birkaç kahve içen erkek ve kadınların, diğerlerine göre kendilerini cinsel olarak daha aktif hissettikleri ortaya çıkmıştır. Kahve içen erkeklerde sertleşme sorunları azalmaktadır. Ancak aşırı miktarda tüketmek ekstra bir katkı yapmayacaktır, farklı beklentilerle abartmanıza hiç gerek yok.

ETİ MAKARNAYLA YİYİN

* Kalsiyum ve ginkgo: Her ikisi de iyi sertleşme ve orgazm için fayda sağlar. Ancak ginkgo kullanmadan önce doktorunuza danışın. Süt ürünleri ve yeşillikler kalsiyum içerir. E vitaminini de unutmamak gerekir. Son olarak, kolesterol düşüren diyetler de damarları sağlam tutarak faydalı olur.
* Serotonin: Cinsel istekleriniz azalmış ise sorun düşük serotonin değerleri olabilir. Stres, serotonin düzeyini azaltır. Et ve süt ürünleri, karbonhidratlar ile beraber alındığında beynimiz bu hormonu salgılar. Et ya da balığı ekmek veya makarna ile yediğinizde serotonin salgılanacaktır.
* Örnek mönünüz: Sabahları, kahve, portakal suyu, kepekli tost, muz ve süt ile müsli. Öğlen yemeğinde, süt, haşlanmış patates, biftek ve bezelye. Akşamları, tavuk (göğüs), pilav ve asparagus olabilir. Ara öğünlerde, az yağlı yoğurt, tuzlu fıstık ve kereviz tüketirseniz faydasını görürsünüz.
Haberin fotoğrafları