kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MHP'li Şandır: Yasağı kaldırmaya kararlıyız

Yeni Haber
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, başörtüsü yasağını kaldırma konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Seçimden önce millete söz verdiklerini hatırlatan Şandır, "Başörtüsü Kur'an-ı Kerim'in emridir. Bir inanç değeridir. Sorun kökünden çözülecek." dedi.

Şandır, Mersin'in Erdemli İlçesi Ülkü Ocakları Temsilciliği'nce düzenlenen toplantıda başörtüsü konusunda net mesajlar verdi.

Mehmet Şandır, ''Başörtüsü MHP'ye göre bir inanç meselesidir. Dinimiz İslam'ın ve kitabımız Kur'an-ı Kerim'in emri olduğu için insanlarımızın başını örtmesine inanıyoruz. Yıllardır ülke gündemini meşgul eden sorunun kökünden çözümü için 70 milletvekili ile iktidar partisi gibi çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Şandır, başörtüsünü siyasetin gereği olarak takanları ise Allah'a havale ettiklerini dile getirdi. Tek başına iktidara geldiklerinde konuyu çözecekleri konusunda halka söz verdiklerini hatırlatan Şandır, ''Ancak olmadı. Tek başına iktidar olmadan da fırsat bulduğumuz takdirde değerlendirmek ve sonuç almak yine bizim görevimizdir diyerek bu günleri bekledik. Şimdi bir fırsat doğdu. Madem başörtüsünü çözmek istiyorsunuz, MHP olarak size hem formülünü buluruz hem de destek veririz. Ümit ediyorum AK Parti bu defa topluma karşı verdiği sözü yerine getirir. Yine mazeret üretmez, kaytarmaz. Önümüzdeki hafta AK Parti'den sonuç ve çözüm bekliyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN