kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tapuda rüşvetler yan çekmeceye

Enis YILDIRIM ANKARA
Ankara'da dedektifler tarafından tapu müdürlüğünün havalandırma peteklerine yerleştirilen gizli kameralar rüşvet skandalını ortaya çıkardı..
Tapuda yaşanan rüşvet skandalında, 17 tapu çalışanı havalandırma boşluğuna yerleştirilen gizli kameralarla görüntülendi. Rüşvet çarkının döndüğü tapu müdürlüğünde çekilen kamera görüntüleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı. 7'si tutuklu 17 kişi önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği, Keçiören 4. Tapu Sicil Müdürlüğü'nde artan rüşvet iddiaları üzerine kurumu takibe aldı. Bir gece binaya giren dedektifler, kimsenin haberi olmadan havalandırma peteklerine kamera yerleştirdiler. Rüşveti belgelemek için gizli kamera takibinin yanı sıra, tapu çalışanlarının telefonları da dinlemeye alındı.

ÇARPIK İLİŞKİLER...
Gizli kamera görüntülerinde rüşveti belgeleyen mali polis, telefon dinlemelerinde de suç içerikli yüzlerce konuşmayı tek tek tespit etti. Her bir tapu çalışanı için ayrı bir dosya hazırlayan polis, çarpık ilişkileri de ortaya çıkardı. Bazı tapu çalışanlarının gece hayatına düşkün olduğunu tespit eden Mali Polis, bu kişilerin, siyasilerin nüfuzunu da kullandığını telefon konuşmalarında ortaya çıkardı.

BANKA KREDİSİ ÇEKEN YANDI
Tapu müdürlüğüne, işlemlerini yaptırmak üzere gelen vatandaşı görevli memurların karşıladığı, kaşeyi basan ve son imzayı atan müdür ve yardımcılarının ise rüşvet aldığı görüntüler tek tek dosyalandı. Gizli kamera görüntülerinde vatandaşı odasına alan görevlilerin, masaların çekmecelerini açarak, 100 ile 300 YTL arasında değişen rüşveti aldığı açıkça belgelendi. Özellikle banka kredisi çekerek tapuya gelen ve aynı gün işlemleri bitirmek zorunda olan, aksi takdirde kredi alamayan vatandaşın ödediği rüşvetin daha da fazla olduğu öğrenildi.