kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül: Üniversiteler siyasete kısır çekişmelere girmemeli

Duygu GÜVENÇ - Mehmet ACAR / KAYSERİ
Memleketi Kayseri'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, "Üniversiteler düşüncelerin serbestçe ifade edildiği, inançların serbestçe yaşandığı, siyasetin kısır çekişmelerine girmeyen yerler olmalı" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gül: Üniversiteler siyasete kısır çekişmelere girmemeli
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1991'de eşinin haberi olmadan siyasete adım attığı memleketi Kayseri'de nasıl bir üniversite görmek istediğini anlattı. Erciyes Üniversitesi'nde yeni birimlerin temel atma törenine katılmak için Kayseriye gelen Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Gül'ü Erkilet Havaalanı'nda, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutanı Tümgeneral Veysi Ağar ile milletvekilleri karşıladı. Resmi karşılama sırasında Garnizon Komutanı tören kıtası ile birlikte durup Hayrünnisa Gül ile el sıkışmadı.

'ÇEKİŞME OLMAMALI'
Açılış töreninde konuşan Gül, "Üniversiteler toplumun lokomotifidir, öncüsüdür. Her türlü fikrin konuşulduğu tartışıldığı yerdir" diyerek üniversitelerin Türkiye'nin çok daha büyümesine, güçlenmesine katkıda bulunması gerektiğini söyledi. Üniversitelerin bilimsel çalışmalarda rekabet ve yarış içine girmeleri gerektiğini belirten Gül şöyle konuştu: "Üniversiteler, düşüncelerin serbestçe ifade edildiği, inançların serbestçe yaşandığı, siyasetin kısır çekişmelerine girmeyen, lüzumsuz ideolojik tartışmalara sahne olmayan yerler olmalı.''