kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Expo'da sizi destekliyoruz ticari ilişkilerimiz artacak

Yunanistan Başbakanı Karamanlis, Yunan hükümeti ve iş dünyası olarak Türkiye'nin 2015 Expo adaylığını destekleyeceklerini belirterek, "Hedefimiz çok açık. Ticari ilişkilerimiz gelişecek" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Expo'da sizi destekliyoruz ticari ilişkilerimiz artacak
Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Yunan hükümeti ve iş dünyası olarak Türkiye'nin 2015 Expo adaylığını destekleyeceklerini açıkladı. Karamanlis, "Hedefimiz çok açık. Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu arada uluslararası hukuka aykırı eylemlerden de kaçınılmasını istiyoruz" dedi. Yunan Başbakanı Karamanlis, DEİK, TOBB ve TÜSİAD işbirliğiyle Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen Türk-Yunan İş Forumu'nda yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi. Bu doğrultuda sarf edilecek çabaların sadece ekonomik değil, siyasal, kültürel, toplumsal alanlarda da yeni işbirliklerinin önünü açacağını vurgulayan Karamanlis, "Ortak çıkarlarımız doğrultusunda işbirliğimizi sürdürmeliyiz. Ekonomideki işbirliği, yakınlaşmanın da yolunu açıyor ve sürtüşme ile gerilimlerin yarattığı zararları bertaraf ediyor" dedi.

5.5 MİLYAR $ YATIRIM
Yunanistan ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2007'nin ilk dokuz ayı itibariyle yaklaşık 3 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken Karamanlis, Türk firmaların Yunanistan'da yaptığı yatırımların miktarının ise 5.5 milyar dolara yaklaştığını belirtti. Karamanlis, Umman'da Türk ve Yunan müteahhitler tarafından gerçekleştirilen 2 milyar dolarlık ortak projeyi hatırlattı. Karamanlis, "Doğu Avrupa ve Ortadoğu'da birlikte yaptığımız yatırımları daha da geliştirmeliyiz" dedi. Karamanlis, ekonomik işbirliğinin turizm alanında da olumlu etkilerini göstermeye başladığına dikkat çekerek, 2007 yılında Yunanistan'dan Türkiye'ye 400 bin, Türkiye'den Yunanistan'a ise 413 bin turistin geçtiğini söyledi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirirken, kara taşımacılığı, hava taşımacılığı, sınır kapılarının artırılması ve enerji konularında yeni adımlar atılmasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Karamanlis, "Hedefimiz çok açık. Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu arada uluslar arası hukuka aykırı eylemlerden de kaçınılmasını istiyoruz" diye konuştu. Karamanlis, konuşmasının sonunda İzmir'in 2015 Expo adaylığını desteleyeceklerini açıkladı. "Yunan iş dünyası olarak kendimizi İzmir Expo Fuarı'nda güçlü şekilde göstereceğiz" diyen Karamanlis'in bu sözleri dinleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.