kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Boxer!..

DİDEM Erol gerçekten çok şirin yazılar yazıyor.. Didem "Oku bakalım ne diyeceksin" dedi de.. Ocak ayı sayfalarını dolaşırken takıldım, bir yandan güldüm, bir yandan daldım..
Japonya'da en yaygın suçlardan biri Shitagidorobo imiş. Türkçesi kadın kilotu hırsızlığı. Anketlere göre Japon kadınlarının yüzde 80'i en az bir kez bu çok özel çamaşırlarını çaldırmışlar. Bir defasında kendisini koli basili taraması yapan sağlık bakanlığı görevlisi olarak tanıtan bir Japon kadınlardan üzerlerindeki kilotları bir naylon torba ile parka bırakmalarını istemiş. O sırada parka olan 267 kadın isteği yerine getirmiş. İyi mi?.
Aklıma gelen de..
Sene 1991.. Kenan ve Cüneyt Ağbiyle Tokyo sokaklarında dolaşıyoruz. Dünya Atletizm Şampiyonası var ya.. Bir makine gördük ana caddede.. Hani para atarsın, kola düşer, onlar gibi.. Ama aletin vitrininden anlaşılıyor ki, düşen kola değil, minik minik kadın kilotları..
Kadınların yolda giderken kaçan naylon çoraba aniden ihtiyacı olur, tamam da, kilota niye olsun.. Takıldık. Akşam basın merkezinde bize yardım eden bir Japon meslekdaş var, ona sorduk. Gülmeye başladı. Sonra da anlattı. O makinelerde liseli kızlar tarafından kullanılmış kilotlar varmış.. Gece yarıları kendilerini sokağa atan iç çamaşırı fetişistlerinin imdadına yetişmek üzere..
Liseli kızlar bu işi, para ya da iç çamaşırı karşılığı yapar, firmadan aldıkları çamaşırları bir gün kullanıp, iade eder, onlar da makineye koyarlarmış.