kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kişi değil devlet laik olur

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Üsküdar Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldiği kongrede yaptığı konuşmada, "Başı örtülü olanın da başı açık olanın da başımın üzerinde yeri var" dedi.

Konuşmasında başı örtülü kadın ile başı açık olan kadın arasında bir sorun olmadığını vurgulayan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü, "İşte buyurun tablo burada. Başı örtülü olanın da başı açık olanın da başımın üzerinde yeri var. Hiçbiri arasında tercih etme hakkımız yok. Biz Yunus'un diliyle yaratılanı yaratandan ötüre sevenler silsilesinin mensubuyuz. Kimsenin bunu bir istismar diye niteleyeme de hakkı yok. Bu istismar değildir. Bu sadece haktır. Biz ne diyoruz; bu ülkede düşüncü hürriyetinden yanayız. Din ve vicdan özgürlüğünden, eğitim özgürlüğünden yanayız. Teşebbüs hürriyetinden, örgütlenme hürriyetinden yanayız. 'Bütün bunları söylüyorsun da gereğini neden yapmıyorsun' diye halk kendini yönetenlere sormaz mı? 5 yıldır söylüyorum; bu ülkede toplumsal mutabakat var sadece kurumsal mutabakatta sıkıntı var. Son zamanlara bunu görüyorsunuz. Kurumsal mutabakatta sancılar var. Bu sancılı kesimler de şifa bulur. Burada da bir yelere varmamız lazım. Biz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. Şimdi buradan sesleniyorum; bu ülkede laiklik konusunda ayrımcılık yapıyorlar. Bu ülkede sadece başı açık vatandaşlar laik olur, başı örtülü olan laik olmaz mı? Niye laik olmasın? Şu anda böyle bir ayrımcılığa getirme yanlışı içine gidiyorlar. Başı açık olanıyla da örtülü olan da laik demokratik bir hukuk sistemini savunan bir topluluk burada. Biz bunan inandık bunu savunuyoruz. Altını çizerek söylüyorum; kişi laik olmaz, devlet laik olur. Dolayısıyla biz laik devletimizin laik ülkemizi birer neferi olarak bu tabloyla varız, yola dem ediyoruz. Kime bizi gölgelemeye kalkmasın. Böyle bir gölgelemeye içine girmek çok yanlıştır."

Başörtüsü sorunun çözmek istediklerini belirten Erdoğan, "Bu sorunu çözelim istiyoruz. İktidar partisi ve MHP. Bunu niçin arkadaşlar çalışmayı sürdürüyor. Bunu istiyoruz ki biran önce demokratik parlamenter sistem içersinde, kanunlar çerçevesi içerisinde çözelim bu sorunu. 40 yıldır konuşulan, 28 yıldır kavgası verilen bu sorun ortadan kalksın. Enerjimizi boşuna harcamayalım. Bu ülkenin evlatları el ele, omuz omuza güçlü bir şekilde yürüsün istiyoruz. İnşallah ortaya konulacak sinerji ile Türkiye'yi tutabilecek bir ülke olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Ekonomik gelişmelere de değinen Erdoğan, hedeflerinin 2013 yılında dış ticaret hacmini 500 milyar dolara çıkarmak olduğunu kaydetti.
Erdoğan, "Başarmamak için hiçbir sebep yok. Yeter ki enerjimizi içerde harcamayalım. İçerde hakikaten bizi yormak için gayret edenler var. Çok ilgilisiz meselelerle bizi yormak isteyen çevreler var. Yanlış yapıyorlar, dürüst davranmıyorlar. Bu ülkede benim halkımın özgürlük alanlarında gezinen, oraları adeta kendilerinin işgal alanı görmek isteyenler var. Buna tahammül etmek mümkün değil. 79 senede 181 milyar dolar milli gelire sahip olan bir ülke 308 milyar dolar koymak suretiyle 489 milyar doları yakalıyor, hala yok şöyle yok böyle diyorlar. Bunlar durup dururken olmadı. Gece gündüz çalışıyoruz. 2013 de kişi başı gelirde 10 bin doları yakalayacağız." şeklinde konuştu.

CİHAN