kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik

Katsayı engeli bu yılki ÖSS'ye kadar kalkabilir

Nergis DEMİRKAYA ANKARA
Milli Eğitim Bakanı Çelik, meslek liselilere farklı katsayı engelini kaldırmaya yönelik düzenlemenin bu yılki ÖSS'ye yetiştirilebileceğini açıkladı..
Üniversitelerdeki türban yasağını kaldıracak anayasa değişikliği için son adımlar atılırken, başta imam hatipler olmak üzere meslek lisesi mezunlarının üniversiteye girişlerini zorlaştıran farklı katsayı uygulamasının kaldırılması için de start verildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "YÖK tarafından tartışılmadan birdenbire getirilen meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılmasıyla ilgili düzenleme 2008 ÖSS'ye yetiştirilebilir" açıklaması yaptı.

YÖK ÜYELERİNDEN ONAY
135 bin imam hatipli olmak üzere yaklaşık 1.2 milyon meslek lisesi öğrencisini ilgilendiren farklı katsayı uygulamasının kaldırılmasına bazı YÖK üyelerinden de destek geldi. YÖK Üyesi Prof. Dr. Halis Ayhan, yeni üye tayinleri yapıldıktan sonra toplanacak YÖK Genel Kurulu'nda konunun gündeme gelebileceğini söyledi. YÖK'ün 7 Şubat'ta toplanmasını beklediklerini anlatan Ayhan, şubat ayı sonuna kadar yapılacak bir değişikliğin kılavuza yetiştirileceğini söyledi. Ayhan, tek sınavla öğrenci seçimi yapıldığında farklı katsayı uygulamasının doğru olmadığını savundu. YÖK Üyesi Bülent Zülfikar da ÖSS kılavuzu hazırlanırken her yıl bu konunun gündeme geldiğini, bu yıl da gelmesinin doğal olacağını söyledi. Zülfikar yeni bir kararın istenirse 2008 yılında yapılacak sınava yetişebileceğini söyledi.