kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yahoo'nun yeni büyüme alanı cep telefonları

08.01.2008
İnternetin önde gelen portallarından Yahoo, kendine yeni büyüme alanı olarak cep telefonlarını görüyor. Cep telefonları için birçok içerik üreten Yahoo, bu alanda büyümeye hız veriyor. Şirket, bu amaçla, kullanıcıların, Yahoo portalında çalışabilecek içerik üretmelerinin önünü açıyor. Bu yeni programlara, Yahoo, Go 3,0 cep telefonu programı ile izin verecek. Ayrıca, Yahoo, Go 3,0'da insanların MySpace, eBay ve MTV gibi siteleri kontrol etmelerine olanak sağlayan programlar üretti.

Yahoo Başkanı Jerry Yang, "Cep telefonlarına, zengin bir internet içeriği sunmak kolay değil. Milyarlarca cep telefonu kullanıcısı, binlerce farklı cep telefonu ve çeşitli GSM şirketi var. Asıl sorun, bu kadar değişkenliğin olduğu bir ortamda küçük bir başlangıç noktası yakalamak." dedi.

Yahoo Go, cep telefonlarına indirilebilen bir program. Önceki sürümlerinde, program ile sadece Yahoo'daki içeriklere ulaşım vardı. Son sürümü ile dışarıdan kişilerin de Go için program yazmasına olanak sağlanacak. Yahoo'dan Marco Boerries, küçük ya da büyük ölçekli şirketlerin program yazabileceğini söyledi.