kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sinemanın çıtasını yükselteceğiz

MAHİR İPEK:..
* Filmin senaryosunu 7 ay önce aldım ve hayatımda ilk defa böyle bir senaryo ile karşılaştım. Bir senaryoyu elime aldığımda kafamda bir dünya şekillenir ama bu kez kafamda bir dünya canlandıramadım. Bu, aslında filmin tüm oyuncularının yaşadığı bir şey. Senaryonun çok geniş bir bakışı var dünyaya. Herkesin kendine göre kıssadan hisse çıkaracağı bir film bu.

ANLATILMAZ, GÖRÜLÜR!

* Bu filmi bir cümlede de anlatabilirsin, saatlerce konuşarak da. İzleyici filmden çıktıktan sonra arkadaşına, "'Ulak' çok farklı bir film" diyecek ama konusunu özetleyemeyecek. Anlatılacak değil, görülecek filmlerden bu. 'Ulak' reji, senaryo, prodüksiyon, sanat yönetimi ve oyunculuk biçimi anlamında çıtayı yükseltecek bir film. Türk Sineması'nda yeni bir başlangıç...

* Filmde İkram adında bir kötü adamı canlandırıyorum. Daha önce yine Çağan'la çalıştığımız 'Kabuslar Evi'nde naif bir adamı canlandırmıştım. Bunun üzerine onun bana 'Ulak'ta kötü adam rolü önermesi, beni memnun etti çünkü genelde Türkiye'de televizyon sektöründe oynadığınız roller üzerinden teklif gelir size. Çağan bunu benim adıma kırmıştır.