kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bebekayı’na çıkmadan önce doktorunuza danışın ve gideceğiniz yerde tam teşekküllü bir sağlık merkezi bulunduğuna emin olun.

Siz hâlâ 'bebekayı'na çıkmadınız mı?

Yaprak Aras ŞAHİNBAŞ
19.01.2008
Balayının tadı damağında kalan çiftlere iyi haber! Artık iyice yaygınlaşan bebekayı paketleri (babymoon) sayesinde doğum öncesinde de bir kaçamak yaparak kendinizi şımartabilirsiniz..
Brad Pitt ve Angelina Jolie, Shiloh'un doğumundan önce Namibya'ya gitmişti. Britney Spears ve eski kocası Kevin Federline ise Arizona'yı tercih etmişti. Türkçeye 'bebek ayı' olarak çevrilebilecek 'babymoon' tatilleri, en yeni seyahat trendleri arasında ve gün geçtikçe hem çeşitleniyor, hem de yaygınlaşıyor. Babymoon paketleri birkaç yıldır, dünyadaki belli başlı otellerin sunduğu bir hizmet. Karıkocanın baş başa geçirecekleri 'son huzurlu tatil' de diyebiliriz buna. Geceleri saat başı uyanmaya başlamadan; hayat topyekûn değişmeden önce son bir romantik kaçış bir nevi. Anne-babanın, çocuğun gelişini kutlamak için çıktıkları seyahatler olarak da tanımlanabilir bebekayları. Esas amaç ise, anne adaylarının şımartılması tabii ki. Bedenlerinde yaşadıkları değişimlerin farkına varmaları; huzurlu bir ortamda anneliğe hazırlanmaları...

AŞERENLER İÇİN YOK YOK

Bebekayı'na çıkacak çiftlerin bir kısmı evlerinden çok uzaklaşmaktan yana değil. Kimi çift ise egzotik adalara seyahat etmekten bile kaçınmıyor. Otelden otele değişse de, bebekayı paketleri genelde şöyle hizmetler sunuyor: Hamileler veya çiftlere yönelik masajlar, hamile yogası ve egzersizler, yatakta kahvaltı, aşeren anne adayları için 24 saat açık ve 'yok yok' oda servisi, ebeveynlik dersleri, hamilelere yönelik; folik asit, protein ve mineral açısından yüksek' mönüler, oda içinde sinema keyfi ve 'sundae' makinesi... Mesela Londra'daki Renaissance Chancery Court'un odalarında, minik kekler bulunuyor. Bazı oteller de, müşterilerini bebek alışverişi için özel gezilere çıkarıyor.

DOKTORA DANIŞMAK ŞART!
Trend analizcisi Marian Salzman, yakın gelecekte bebekayı paketlerinin daha da artacağını söylüyor. Neticede turizm ve seyahat sektörünün 'kişiselleştirilmiş paketler' sayesinde farklılaşmaya ihtiyacı var. Dünya bu trendi yakalamaya başladı. İnternette bebekayı paketleri danışmanlığı veren binlerce site var. En ünlülerinden biri de, Hollandalı bir annenin kurduğu www.babymoon.eu. Dünyanın dört bir yanındaki otel önerileri arasında Fas, Girit ve Dubai'de bile bebekayı alternatifleri var. Türkiye'de ise benzer bir turizm yok henüz. Biz her zaman olduğu gibi tersine; '10 avroya her şey dahil'e devam ediyoruz ne yazık ki... Babymoon paketlerine www.bnbfinder.com, www.babymoonfinder.com ve www.babymoonguide.com adreslerinden ulaşabilirsiniz.