kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

UB40 dağılıyor

Yeni Haber
Dünyanın önde gelen reggae gruplarından UB40, 30 yıldan sonra solisti Ali Campbell ile fire veriyor. Grubun sözcüsünün verdiği bilgiye göre, grubun solisti Ali Campbell UB40'den ayrılmaya karar verdi. Ali, dünyada on milyonlarca albüm satan UB40 ile gelecek ay Avustralya, Yeni Zelanda ve Uganda'da vereceği son konserden sonra işi bırakacak ve solo çalışmalarıyla müzik yaşamına devam edecek.

Ali'nin bu kararının, uzun yıllar beraber olan grup üyelerini çok üzdüğü belirtildi. İngiltere'nin West Midland bölgesinde 1970'li yılların sonlarında ortaya çıkan ekonomik bunalım sırasında kurulan UB40 adını, bir işsizlik formundan aldı. Pop ve reggae karışımı müzük tarzıyla tanınan grup, İngiltere'de müzik listelerinde 3 kez bir numaraya yükseldi. Dünya çapında 6 kez konser veren grubun albümleri 70 milyon sattı.

UB40, 1983'te dünya çapında hit olan Neil Diamond'ın parçası "Red Red Wine" ile daha popüler oldu. Grubun tanınmış parçaları arasında "I Got You Babe", "Cherry Oh Baby" ve "Rat In Mi Kitchen" bulunuyor. Ali'nin ayrılmasına rağmen, grubun diğer üyelerinin çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.