kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tarkan!..

SEVGİLİ Okurlar,
Lütfen biraz dikkat.. Yığınla mail geldi, bu köşede çıkan Tarkan/ Metamorfoz eleştirisi üzerine. CD'ye yapılan övgüler yüzünden beni kutlayanlar yığınla.. Bir başka yığın da "Yılbaşının ardından yazdığın yazıda yerin dibine sokmuştun oysa" diye çelişki hesabı soruyor..
"Biraz dikkat" deyişim hem usulden, hem esastan..
Metamorfoz CD'sinin eleştirisi bana değil, Can Sayın'a ait. Yazının üzerinde nerdeyse başlık kadar kocaman imzası var. Can, bu köşenin gönüllü yardımcılarından biri.. Serpil Ankara'yı, Öcal ağbim kitapları yazmıyor mu?. Can da pop müzik yardımcım, yıllardır.
O beğenmiş.. "Ben beğenmedim, o zaman yazını koymam" mı demeliydim?. Bana yakışır mı?.
İkincisi..
Ben yılbaşı ardından yazdığım yazıda, dikkatli okuyan rahatça anlar ki, Metamorfoz şarkılarını değil, TRT'nin programını eleştirdim.
"Bir yılbaşı gecesi şovu bu kadar sönük, bu kadar cılız olmaz" dedim.. Dans gurupları olmalıydı. Işık oyunları olmalıydı.. Programcılık olmalıydı. Senkronu kaymış playback konserden Yılbaşı Özel Şovu olur mu?. Fiyasko!..
Yılbaşı gecesi insanlar televizyon başındaysalar eğer, şarkı dinlemek değil eğlenmek isterler. Bu da katılımla olur. Milletin bağıra çağıra eşlik edeceği yığınla Tarkan şarkısı varken onları sil, Tarkan'ın adeta para ile satın alınmış özel reklam, tanıtım kanalı gibi, hepsi yeni, hepsi ilk defa dinlenen parçaları sırala.. Bu nasıl programcılık?. Fiyasko..
Bu düşüncelerim aynen devam ediyor. Metamorfoz'u dinlemeye devam ediyorum. Henüz Can'ın övgülerine katılmadım. Bende yer eden bir parça hâlâ yok.. Ama ben pop müzikte hep geç ısınırım bilirsiniz.