kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Çifte Türkiye tanıtımı

Fedex'i bilirsiniz. Dünyanın en büyük hava kargo taşımacılık şirketi.
32 milyar dolar cirosu olan, 220 ülkedeki ofis ve müşterileriyle, 700 uçağı ve 450 bin aracıyla bir dev. Merkezi de ABD'de Memphis'de. Önceki gün Fedex Türkiye Genel Müdürü Serdar Yanaşan'dan öğrendim ki, bu yıl Memphis'deki Fedex'in Uluslararası Festival'indeki onur ülkesi Türkiye seçilmiş. Serdar Yanaşan heyecanlı. Bedavasından bir Türkiye tanıtımı ne de olsa. Bu ne anlama geliyor? Memphis'deki festivalde herkes Türkiye'nin adını duyacak. Zaten şimdiden Fedex'in bilgi notu bütün ülkeleri dolaşıyor. Türkiye'nin kısaca tanıtıldığı yazıda, tüm tarihi yerlerden söz edildiği gibi, Türkiye'nin dünyadaki 19. büyük ekonomi olduğundan ve dünyanın 22'inci büyük ihracatçı ülke olduğundan bahsediliyor. Bu yılın mayıs ayı boyunca sürecek olan festivalle ilgili Serdar Yanaşan'ın çektiği bir sıkıntı var tabii. Hazır böyle bir girişim var, peki kim verecek mesela Türkiye hakkındaki tanıtım broşürlerini? Umarım Fedex'in bu girişimini Ankara çeşitli tanıtım broşürleri, belki Türkiye'den bir devlet sanatçısının vereceği konser gibi çeşitli önerilerle zenginleştirmeyi başarır.
Serdar Yanaşan bir de bana inanılmaz güzel İstanbul fotoğrafları gösterdi. Fotoğrafları National Geographic'in ünlü fotoğrafçılarından Joe McNally çekmiş.
Yanaşan, "Çok uğraştık. Bizimle birlikte Berlin ve Roma'nın da adı geçiyordu. Ama İstanbul kazandı' diyor. Her yıl Fedex bir şehrin fotoğraflarını çekip, afiş yaptırıp bütün ülke ofislerine gönderiyormuş. Bu yıl İstanbul fotoğrafları 220 ülkedeki Fedex'in ofislerini süsleyecekmiş. Bundan daha güzel bir Türkiye tanıtımı olur mu?