kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cuma Sabah 
MEHMET TEZ

YouTube'a mektup

Sevgili YouTube,

Bir yıl önce bugünlerde ansızın girdin hayatımıza, açılış sayfanda türlü videolarınla.
İnternet kafelerde, evlerde, işyerlerinde, tüm büyükelçilik ve yurtdışı temsilciliklerinde, kucağımızda bilgisayar bilimum 'wireless cafe'lerde hep sana baktık, günümüzü seninle açtık. Muhabbetlerimizin baş malzemesi oldun. Gözümüzü senden alamadık.
Birlikte kolaya nane şekeri attık, şişeleri patlattık. Kuyruğunu kovalayan köpekleri, dans ederken kıç üstü oturan çiftleri, bahçede oynayan küçük çocukların şirin oyunlarını izledik.
Şarkıydı, klipti, eğlenceydi hep senden sorulur oldu. Alemin kralı oldun.
Seni hem sevdik, hem de senden korktuk. Kimimiz sevişti, kaydedip sana aktardı, kimimiz dikizledi görüntüleri senin huzurunda paylaştı. Böyle terbiyesizler de çıktı aramızdan. Bir kısmı hapse düştü...
Kimimiz tıkladı, kimimiz forward'ladı. Merak ettiğimiz her şeyi sende bulduk. Öğretmenleriyle dalga geçen öğrencileri sende gördük, ayağa kalktık. Gazetelerin birinci sayfaları bile kimi zaman senden sorulur oldu.
Seninle güldük. Seninle ağladık. En güzel golleri, en güzel şarkıları türküleri, en güzel konser geyiklerini, kaçırdığımız dizilerin eski bölümlerini, kıl-tüy reklamı, geyik magazini, en muhteşem TV anlarını seninle yeniden yeniden yaşadık.
Hepsi bu da değil tabii YouTube'cuğum. Televizyona çıkamayan, klibini yayınlayamayan bir sürü grup eserlerini sana yükledi, oradan izlettirdi. Yeri geldi YouTube'da bir milyon kez izlenen Türk diye böbürlendik sayende. Derdine deva arayan YouTube'da buldu. Ne kadar tık, o kadar çabuk değişti her şey. Bir sürümüz kendini seninle ifade etti. Sanatını mesajını seninle verdi. Yaratıcı gençlik coştu, coşturdu...
Ve bir sabah kalktık yoksun. Kelepçeyi takıp sınırdışı ettiler. Üç beş münasebetsiz sersem yüzünden kaçırdık seni de. Ne olur geri gel YouTube. Yerin dolmuyor. Dünya alem sana dadanmış, bizden vize isteniyor. Kader böyleymiş. Ne güzel misafirimizdin sen YouTube abi. Youtube'cuğum geri gel.

Seni seven dostların adına
Mehmet

NOT: Umarım mektup eline ulaştığında gelmişsindir...