kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tarihi günün satır araları

Basın toplantısı iki ülke ve iki lider arasındaki görüş farklılıklarını da ortaya çıkardı. İşte dostça başlayan görüşmenin satır araları.... Yunan gazeteciler Karamanlis'i şu konularda eleştirdiler..

YUNANİSTAN TARAFI:
*
Basın toplantısındaki gündemi Erdoğan'ın belirlediği ortaya çıktı. Karamanlis hiçbir gündem maddesi belirleyemedi..

* Erdoğan Patrikhane konusunda "patrikhaneye her türlü kolaylığı gösteriyoruz" şeklindeki sözlerine Karamanlis yanıt vermedi. Yunanlı gazeteciler Karamanlis'i Erdoğan'a "patrikhaneye ne gibi kolaylıklar gösterildiğini" açıklamaya zorlamadığı için eleştirdi.

* Erdoğan, "Ruhban Okulunun açılması için değerlendirmeler yapıldığını ve bu değerlendirmelerden sonra karar alınacağını" söyledi. Karamanlis, Erdoğan'ın bu konuda aynı açıklamayı 2004'te de yaptığını ancak bugüne kadar hiçbir değişiklik olmadığını anımsatmadı.

* Karamanlis Erdoğan'ın azınlıkların hakları konusunda Dışişleri bakanlıkları arasında çalışmalar yapıldığını açıklamasını yanıtsız bıraktı..

TÜRKİYE TARAFI:
*
Karamanlis, Türkiye'nin sevmediği Patrikhane'nin "Ekümenik" iddiasını açıklamalarında kullanmadı, ancak Ekümenik sıfatını kullandı.

* Karamanlis, Kıbrıs'taki Türk azınlığına "Türk cemaat" diye tanımladı. Kıbrıs'ın ise bir AB kriteri olduğunu belirtti. Erdoğan bu sözleri yanıtsız bıraktı.

* Erdoğan, "Dostum Kostas" derken, Karamanlis, "Dostum Türkiye Başbakanı" dedi. Erdoğan, Karamanlis'e sık sık jest yaparken, toplantı bitiminde Karamanlis, Erdoğan'ın koluna girerek salondan çıktı.