kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
SAİT GÜRSOY

Ara eleman açığı

Kavram Meslek Yüksek Okulu Mütevelli Heyeti Başkanı değerli dostum Bahattin Durmuş, mesleki eğitim vererek ara eleman açığını kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Yaptığımız sohbette, "Mesleki eğitimin öneminin farkındayız. Gençler için iş bulabilmek önemli. Lisans eğitimi alan hatta doktora yapanlar iş bulmakta zorlanırken, önlisans eğitimi alan daha kolay iş buluyor. Bu nedenle MYO kurmaya karar verdik" diye konuştu.
Durmuş, MYO'da açılacak programları YÖK'e sunmadan önce İSO, TOBB, TÜSİAD ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüştüklerini söyledi. "Hangi dalda ihtiyaç olduğunu sorduk. Bu bilgiler ışığında bölümlerimizi açtık. Kavram'da Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Turizm Otel ve İşletmeciliği, İşletme, Uluslararası Lojistik, Büro yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Uygulamalı Türkçeİngilizce çevirmenlik olmak üzere 6 bölümde eğitim veriliyor" dedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversite mezunlarına tanınan kısa dönem askerlik hakkının MYO'lara da tanınması için Genelkurmay'a teklif götürecek. Özcan, olumlu yanıt alırsa, teklifi bu konuda çalışan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e iletecek. MYO'ları cazip hale getirecek olan her türlü çalışmanın yanındayım.