kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şanlıurfa Hilton'un temeli atılıyor

Yeni Haber
Şanlıurfa Hilton'un temeli atılıyor. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Hilton International için protokolün yakın zamanda imzalanacağını belirterek, inşatına bu yıl başlanacak Otelin, 2009'da hizmete açılacağını söyledi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba, ilde inanç turizminin ön plana çıktığını uvurguladı. Özellikle Almanya, Japonya, İran, ABD ve AB ülkelerinden turist geldiğini belirten Fakıbaba, turist sayısının artmasıyla birlikte otel sayısında da artış yaşandığını kaydetti. Hilton International'la protokolun yakın zamanda imzalanacağını açıklayan Fakıbaba, Hilton için arsa tahsis ettiklerini dile getirdi. Otelin Balıklı Göl'ün yanında olacağını ifade eden Fakıbaba, "Otel 120 odalı olacak. Şanlıurfa'ya özgün bir mimariyle inşaa edilecek ve çok katlı olmayacak" dedi.

Otelin inşaatının bu yıl başlayacağına dikkat çeken Fakıbaba, 2009'da ise otelin açılacağını dile getirdi. Ayrıca,Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün de Urfa'da Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile otel yapacağını söyledi.
Merkez'den yönetim sistemini de eleştiren Fakıbaba, sağlık, eğitim gibi konularının yerel yönetimlere verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

(ANKA)