kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Clinton ile Obama birbirine girdi

Yeni Haber
ABD'de başkanlık yarışı hızlanırken, Demokrat Parti'nin önde giden iki adayı Hillary Clinton ile Barack Obama arasındaki gerginlik, daha önce görülmedik boyutlara ulaştı...
Senatör Obama, ABC televizyonuna verdiği demeçte, senatör Hillary Clinton'ın eşi eski başkan Bill Clinton'ı yalancılıkla suçladı. Siyahi senatör Obama, "hepimizin saygı duyduğunu düşündüğüm eski başkan, eşi için yürüttüğü kampanyayı öyle bir boyuta getirdi ki, söyledikleri gerçekler tarafından desteklenmiyor" dedi.

Ardından Obama ve Hillary Clinton, Demokrat Parti'nin cumartesi günü Güney Carolina eyaletinde yapacağı önemli ön seçim öncesi düzenlenen ve televizyondan da yayımlanan tartışmada birbirlerine "kirli siyasete bulaştıkları" suçlamasını yöneltti. Obama, Hillary'nin, bir dönem işçilerine çok kötü davranmakla suçlanan
Walmart şirketinin avukatlığını yürüttüğünü söyledi. Clinton da, Obama'nın, Chicago'da birçok yolsuzluğa karışan bir büyük emlakçıyı avukat olarak temsil ettiğini anlattı.

Clinton ile Obama arasındaki yarışta, bundan önceki ön seçimler göz önüne alındığında Hillary Clinton bir adım önde gidiyor. ABD'de 29 Ocakta Florida'da, 5 Şubatta da 22 eyalette birden ön seçim yapılacak. Bu ön seçimlerin ardından Demokrat Parti'yi kasımdaki başkanlık yarısında temsil edecek ismin büyük ölçüde ortaya çıkması bekleniyor.