kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hukukçular: Dikkatli olmalı

CEZA hukukçuları ise yasağı şöyle değerlendirdi:
Prof. Dr. Yüksel Ersoy: Bu konuda yapılan ve yapılması gereken düzenlemeler var. Eğer bu hak, düzgün kullanılmıyorsa tedbir kararı konulmasına karşı çıkmak mümkün değil. Ancak mahkemeler tedbir uygulamak zorundaysa bu hem iç hukuk hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümleri karşısında hukuki olmalı. Elbette bir web sitesinden birilerine hakaret ve hatta küfür edilmesi de kabul edilemez. Bu göz önüne alındığında, tedbir kararları, doğru temele oturduğu takdirde, yerindedir.

Prof. Dr. Durmuş Tezcan: Bu konuda çıkarılmış yasa ve yönetmelikler var. Bir hâkim, koşulları oluşmuşsa bu konuda tedbir kararı verebilir. Ancak hâkimlerin bu kararı verirken dikkatli olmaları gerekir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin "düşünceyi ifade etme özgürlüğü" hükümlerine aykırı kararlar vermemeliler.

İnternet Teknoloji Derneği Genel Başkanı ve ODTÜ Öğretim Üyesi Doçent Mustafa Akgül: 11 Eylül terörist saldırıları sonrasında özgürlük- güvenlik ilişkisinde ibre güvenliğe doğru kaydı. Ama vatandaşı internetteki zararlı yayınlardan korumak devletin görevi değildir. Pornodan korumak devletin görevi değildir. Buna karar verecek olan vatandaştır. YouTube'un kapatılmasıyla dünya kamuoyu önünde rezil olduk.