kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'den "kapüşon" tepkisi

Yeni Haber
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir'in Anıtkabir ziyaretinde takındığı tavrı sert bir dille eleştirdi.

Özyürek, "Eli kanlı diktatörün, Anıtkabir'deki laubali tavrından büyük hüzün ve üzüntü duydum. Türkiye'nin AKP iktidarı elinde ne kadar güç duruma düşürüldüğünü gördük" diye konuştu.

Mustafa Özyürek, Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir'in yazacaklarını Anıtkabir özel defterine kapüşonlu bir katibe yazdırmasını tepki gösterdi. El Beşir'in, ülkesinde soykırım sorumlusu olarak görüldüğünün altını çizen Özyürek, "Bir kere ülkesinde soykırımın sorumlusu olarak görülen bir diktatörü Türkiye'ye davet etmek son derece yanlış, sakıncalı bir yaklaşım. Nitekim geçmişte sayın Ahmet Necdet Sezer bu diktatörü kabul etmemişti" dedi.

AKP'nin daha önce de Hamas'ı Türkiye'ye getirdiğini hatırlatan Mustafa Özyürek, bu tür ziyaretlerin Türkiye'nin özgürlük mücadelesine zarar verdiğini söyledi. Özyürek şunları söyledi:

"Yıllar yılı devam eden mücadele sonunda sağlanan özgürlükleri ve demokrasinin AKP yönetiminde giderek elden çıktığını görüyoruz. Böyle bir diktatörü Türkiye'ye davet etmenin, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde ne kazancı olabilir? Anıtkabir'de yaşanan olay bir skandal. Bugüne kadar gelmiş geçmiş konuklar düşüncelerini kendileri yazmıştır. Birine adam tutup yazdırmak sonrada altını imzalamak bir Sudan diktatörünün tavrı olarak tarihteki yerini aldı.

Bunlar çok sakıncalı. Bütün bu gelişmelerin sorumlusu AKP iktidarıdır, sayın Gül'dür ve sayın Başbakandır. Gelenler bir büyük devleti ziyaret etmenin duygusunu hissetmiyorlar. Çünkü gösterilen ilgi laubali ilişkiler, Anıtkabir'e bir adam tutup düşüncelerini yazdırma noktasına kadar gidebiliyor.

Adam bir diktatör. Böyle birisini Türkiye'de kabul etmek, Türkiye'de ağırlamak Türk Milletini edicidir. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak bu davetten ve kabulden eli kanlı diktatörün Anıtkabir'deki laubali tavrından büyük hüzün ve üzüntü duydum. Türkiye'nin AKP iktidarı elinde ne kadar güç duruma düşürüldüğünü gördük."

(ANKA)