kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Artık profesyonel spiker görev yapacak

İLİŞKİLİ HABERLER
Artık profesyonel spiker görev yapacak
TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın açıkladığı mini Meclis İç Tüzük değişiklik paketi, yasama çalışmalarında önemli değişiklikler öngörüyor:

DENETİM YETKİSİ ARTIYOR: Hükümetlerin TBMM'ye tüm hizmet ve faaliyetleri ile hesap verme zorunluluğunun kapsamı genişletilirken, kamu yönetimlerinin mali nitelikli tüm doküman ve raporları Meclis'in denetimine giriyor.

SİVİL TOPLUMDAN GÖRÜŞLER: Sivil toplumun yasama çalışmalarına katılımını sağlamaya yönelik yeni adımlar da içeren pakete göre, komisyonlar görüştükleri tasarı ve önerilerle ilgili sivil toplum kuruluşlarından yazılı veya sözlü görüş isteyebilecek.

GENEL KURULA SPİKER: Genel Kurul'da tüm yazılı metinleri okumakla görevlendirilen Divan katiplerinin işleri de hafifleyecek. Saatler süren Meclis çalışmalarında yüksek sesle yazı okumaktan yorgun düşen ve bazen konuşmalarında diksiyon hataları bulunan katip üyeler yerine artık profesyonel spikerler görev yapacak.

TÜZÜKTEN ÇIKARILACAK: Değişikliklerle, anayasadan ve ceza yasalarından çıkarılan "idam cezası" ifadesi TBMM iç tüzüğünden çıkarılacak.