kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MHP, "türban" teklifini imzaya açtı

AA
Yeni Haber
MHP, başörtüsü konusunda Anayasanın 10. maddesinin 4. fıkrasında yapılacak değişikliğe ilişkin teklifini imzaya açtı.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anayasa değişikliğine ilişkin teklifin hazırlığını yaptıklarını belirterek, ''Teklifle ilgili kendi milletvekillerimizin imzasını almaya başladık. Kararlılığımızı, samimiyetimizi ifade etmek açısından, kendi milletvekillerimizin imzasını hazır hale getiriyoruz'' diye konuştu.

Daha önce kamuoyuna açıkladıkları teklifle ilgili şu ana kadar AK Parti ile bir görüşme yapmadıklarını da ifade eden Şandır, ''TBMM'ye göreve çağırıyoruz. Başörtüsü sorunu çözülmelidir'' dedi.

Yükseköğretim kurumlarında, başörtüsü sorununun çözümünü amaçlayan MHP'nin önerisi, Anayasa'nın 10. maddesinin 4. fıkrasının, ''devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetinin sunulmasında ve bu hizmetlerden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır'' şeklinde değiştirilmesini içeriyor.

Anayasaya ve Meclis İçtüzüğüne göre anayasa değişikliği teklifi en az 184 milletvekilinin imzası ile TBMM Başkanlığına sunuluyor. MHP'nin ise TBMM'de 70 milletvekili bulunuyor.