kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hapisteki hayranlarım çıkınca ilk iş beni görmek istiyor!

MEHMET ÇALIŞKAN - MAGAZİN
Cinsel içerikli yayın yapan radyocu Emel Yalçın'ın fanatikleri, radyocuyu korkutuyor... Kimi at arabasına çiçek doldurup yolluyor, hapishanede olanlar ise çıkınca ilk onu görmek istiyor!..
Radyo Tatlıses'in genel yayın yönetmeni ve DJ'i Emel Yalçın, radyoların en çok dinlendiği 18.00-20.00 saatleri arasında program yapan tek kadın... Cinsellik üzerine yaptığı yayınlardan sonra oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan Yalçın'ın ciddi fanatikleri var ve bu, radyocuyu oldukça şaşırtıyor. Kimi kasası çiçeklerle dolu bir at arabası gönderirken, hapishaneden gelen mektuplarda mahkumlar hep aynı isteği dile getiriyor. Yalçın "Tüm mektuplarda mahkumlar hapishaneden zıkar çıkmaz ilk isteklerinin beni görmek olduğunu yazıyorlar" diyor. Emel Yalçın'la radyodaki programını konuştuk.

* Radyo Tatlıses'te hem program yapıyorsunuz hem de genel yayın yönetmenisiniz. Çaldığınız şarkıları hangi kriterlere göre seçiyorsunuz?
Radyo Tatlıses'in yayın politikası gereği bir oto-kontrol sistemi geliştirdik. Şarkılarını çalacağımız şarkıcıların belli kriterlere sahip olması gerekiyor. Nedir bu kriterler? Elbette her şeyden önce ses güzel olacak. 'Sesi güzel olmasa albüm yaparlar mı?' diye sormayın, yapılıyor. Bunların amaçları iyi şarkı söylemek değil, piyasa yapmak... Piyasa yapmak için albüm yapanların şarkılarını çalıp, çirkin seslere prim tanımıyoruz. 'Neden benim şarkılarımı çalmıyorsunuz?' diye sorduklarında da açık açık seslerinin çirkin olduğunu söylüyoruz.

* O halde birçok düşman edinmişsinizdir. Öyle değil mi?
'Şarkılarını çalmadıklarım düşmanım olacak' diye bir kaygım yok! Biz Radyo Tatlıses olarak ödün vermemeyi ilke edindik. Ayrıca, ben şarkıcılarla değil, dinleyicilerimle dost olmaya çalışıyorum.

* Radyoda cinsellikle ilgili program yapan tek kadınsınız. Neden böyle bir formatı seçtiniz?
Türkiye'de seks, magazin ve futbolla ilgileniyorlar. Magazin ve futbolla ilgili birçok program yapılıyor. Seksin işlendiği bir program ise yok! Bu nedenle cinselliği tercih etim. Seks üzerine konuşuyorum. Cinsellikle ilgili bilgiler veriyorum.

ÇOK TELEFON ALIYORUM
* Cinsellik üzerine yayınları hangi bilgilere dayanarak yapıyorsunuz?
Türkiye'de ve dünyada cinsellik üzerine yapılan birçok araştırma bulunuyor. O araştırmaları takip ediyorum. Uzmanların açıklamalarını dinleyicilerime aktarıyorum. Benim verdiğim bilgilerin hepsi ya bir araştırma sonucu ya da uzman görüşüdür.

* Seks konuşan bir kadın olarak dinleyicilerden ne tür tepkiler alıyorsunuz?
İlk önce bir kadından seks üzerine yorumlar dinlemek insanları şaşırtıyor. Ancak daha sonra kendileri de katılmak istiyorlar. Çok fazla sayıda telefon alıyorum. Bazen programdan sonra eve gitmeye korkuyorum.

* Neden? Korkmanıza yol açacak bir olay mı yaşadınız?
Cezaevlerinde beni dinleyen mahkumlardan çok mektup alıyorum. Bütün mektupların ortak dili 'Çıkınca ilk işim seni görmeye gelmek olacak' şeklinde... Beni hayal ettikleri kalıplara sokuyorlar ve bana aşık olduklarını söylüyorlar. Bir işadamı at arabasının kasasına çiçek doldurup yollamıştı. Bu tarz olaylar yüzünden korkuyorum.

* Hayranlarınızın bu kadar fazla olmasına seviniyor musunuz?
Elbette bir radyocunun geniş bir hayran kitlesine sahip olması iyi... Benim korkum hayranlarım arasında fanatiklerin olması... Ayrıca benden yerine getiremeyeceğim isteklerde bulunulması da endişelenme neden olan bir diğer etken...

* Yüzünüzü bile görmeden geniş bir hayran kitlesine sahip olmanız seks üzerine konuşmasınızdan mıdır?
Biraz öyle, biraz da benim yayınları şuh bir sesle yapmam yüzünden... Seks konuşurken elbette sesim şuh olmalı. Sanıyorum şuh sesim de erkek dinleyicilerimi fena halde etkiliyor.

* Tanışma tekliflerine nasıl cevaplar veriyorsunuz?
Bana ulaşabilenlere nazikçe 'Hayır' diyorum. Şu ana kadar beni takip ederek tacizde bulanan bir hayranım olmadı. Ne var ki, ben aldığım bazı mektuplardan dolayı taciz korkusunu her an yaşıyorum.