kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Aşıksan unutamazsın!

Azra Akın ile Kıvanç Tatlıtuğ'un uzun bir ayrılıktan ve o ayrılık döneminde yaşadıkları beraberliklerin ardından yeniden biraraya gelmelerini konu etmiştik geçen hafta. Ve "Bir ilişkiye uzun bir süre ara verip yeniden başlamak nasıl oluyor? Aşk bırakılan yerde sizi beklerken mi bulunuyor?" sorusuna sizden yanıtlar istemiştik. Söz konusu aşk ilişkileri olunca herkesin bir hikayesi var tabii. İşte gelen yanıtlardan bir demet...

* Eğer aklında eski sevgili varken sırf unutmak için yeni sevgili bulunduysa, bu karşı tarafa saygısızlık ve haksızlıktır. İnsan kendini kandırılmış ve aldatılmış hisseder. Aklınızda birini bitirmeden yeni bir ilişkiye başlayamazsınız. Bu sadece kendinizi kandırmak olur. (S.K.)

* Kendi deneyimime bakarak, 'bitmiş bir ilişkiye yeniden başlamak mümkündür' diyorum. Arada çok güçlü duygular varsa ilişki sonlansa bile duygular kolay ölmez, hatıralar silinmez. Bazen kendinizi unutacak kadar çok aşık olursunuz. Karşınızdaki sizin için havadır, sudur, nefestir. Onsuz her şey anlamsızdır ya da onunla birlikte olmak bile dünyalara bedeldir. Bunlar işin duygusal boyutu. Bazen hayat, bazen kendimiz bu birlikteliği yaşanmaz kılabilir. Pek çok şey ilişkiyi törpüler, duyguları örseler. Ayrılık kurtuluş gibi gelir. Bu süreçte duygular uykuya yatar, anılar rafa kalkar, yürek yeni bir aşka yelken açmaya hazır hale gelir. Taa ki, bir şey o duyguları uykudan uyandırana kadar. Her şey eskisinden de güçlü olarak tekrar başlar. Çünkü bu sürede örselenen duygular kendini iyileştirmiş, hafızanın kötüyü silen, iyiyi parlatan eli, görevini yapmıştır. İki taraf da az da olsa mutlaka değişmiş, hem çok bildik hem farklı olmanın cazibesi galip gelmiştir. (G.Z.)

* Bence aşk varsa, ayrılmış olsan da başkasına bakamazsın, dokunamazsın. Hayatına başkası giriyorsa zaten aşkın bitmiştir. (T.K.)

* İnsan canının acıdığı anlarda sırf güçlü gözükebilmek için, kendini mutsuz etse dahi çılgınlıklar yapabilir. Aşk bir keredir zaten. Sonrasında yaşanan ilişkiler, boşluğu dolduran sevgilerdir belki. Aşkın yerini sevgi alamaz. Onun için de insan maziye döner. (D.T.)

* Ben de aşkın kaldığı yere döndüm uzun süre sonra. Ve aşk benim için tam da oradaydı hâlâ. Ama o kişi değişmişti. Yıllar önce aşık olduğum adam değildi maalesef. (K.K.)