kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Renk seçiminde yaratıcı olun

Bebeğinize oda hazırlarken, güvenliği tam olarak sağladığınızdan emin olun. Onun huzurlu bir uyku uyumasını istiyorsanız odada yumuşak renklerden ve doğal ışıktan sakın vazgeçmeyin..
Anne-babalar çocukları için her şeyin en güzelini ve en iyisini ister. Daha bebekken bile çocuğuna çok güzel bir oda hazırlamaya çalışır ama her zaman doğru tercihler yapamaz. Kimi zaman güvenliği, kimi zaman da konforu göz ardı ederler. İşte her anne-babanın, en değerli varlıkları için hazırlayacakları odalarda mutlaka dikkat etmeleri gereken ayrıntılar...

KARYOLA VE YATAK
Karyolanın korkulukları yuvarlak hatlı olmalıdır. Korkuluklarının boyunun, bebeğin ayağa kalktığında düşmesini engelleyecek boyda olmasına ve indirilip-yükseltilebilmesine dikkat edin. Ayrıca karyoladaki mekanizmalar, bebeğiniz tarafından kolayca sökülememeli. Bunun dışında, karyola içine, özellikle anti-bakteriyel ve doğal kauçuktan imal edilmiş lateks ya da orta sertlikte yarı ortopedik bir yatak koymayı tercih edin.

HALI SEÇİMİ
Mümkün olduğunca duvardan duvara halıdan kaçının. Özellikle ahşap kaplama üzerinde kullanabileceğiniz ve ara ara kolayca temizlenebilecek anti-alerjik halıları tercih edin.

IŞIKLANDIRMA
Bebeğinizin odasına mümkün olduğunca bol güneş ışığı girdiğinden emin olun. Elbette bebeğinizin uykusunun etkilenmemesi için, direkt güneş ışığını engelleyici perdeler kullanabilirsiniz ama özellikle güneş ışığından bol bol faydalanın. Bunun dışında odanın aydınlatmasında direkt bebeğinizin gözünü rahatsız edebilecek ışıklandırma sistemleri kullanmayın. Bunun yerine soft ışıklar tercih edin.

GÜVENLİK
Duvara monte edilen aksesuvarların yataktan olabildiğince uzak olan bölümlere yerleştirilmesinde fayda vardır. Elektrik tesisatının bebeğinizin/çocuğunuzun kolayca ulaşamayacağı yerlerden geçtiğine emin olun. Kapaklı prizler seçin. Ayrıca kablolu elektrik aksamlarını da bebeğinizin kolayca çekemeyeceğinden emin olun. (www.perdeci.com)
Haberin fotoğrafları