kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
G. Brown

Rus diplomatlara sınır dışı

Moskova'yla aylardır süren gerginliğin son atağını İngiltere Başbakanı Brown yapacak. Rusya'nın Londra Elçiliği'nde görev yapan diplomat ve ajanları ülkeden atacak..
İngiltere ile Rusya arasındaki "soğuk savaş" giderek tırmanıyor. Rusya'nın geçen hafta İngiltere'nin kültürel temsilciliği British Council'i kapatması üzerine Londra misillemeye hazırlanıyor. İngiliz İç İstihbaratı (MI5) Başbakan Gordon Brow'nun talimatıyla ülkede görev yapan Rus ajanları sınır dışı edecek. İngiliz basınına göre, Rusya'nın Londra Büyükelçiliği'nde görev yapan diplomatlar da "gönderilecekler" listesinde yer aldı. Listenin en üst sırasında ise Büyükelçiliğin Siyasi Masa Şefi Alexander Sternik ile üst düzey diplomatlardan Andrey Pritsepov bulunuyor. MI5'a göre, diplomat ve ajanlar, İngiltere'nin devlet sırlarını çalmaya ve ülkedeki, Rusya lideri Vladimir Putin karşıtlarının saptanmasına çalışıyor.

BEREZOVSKI İLE ZAKAYEV
Putin karşıtı isimlerin başında oligark Boris Berezovski ile Ahmed Zakayev yer alıyor. Bu kişilerin gönderilmesi halinde tanınmayan kişilerin geleceğini belirtti.
Haberin fotoğrafları