kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İngiltere Başbakanı Brown Hindistan'da

Yeni Haber
İngiltere Başbakanı Gordon Brown, BM ve Dünya Bankası da dahil tüm uluslararası kurumlarda reform yapılması çağrısında bulundu.

Ülkesiyle ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla gittiği Çin'deki temaslarının ardından Hindistan'a gelen Brown, Hindistan Sanayi ve Ticaret Odaları Federasyonunda yaptığı konuşmada, BM Güvenlik Konseyinin genişletilmesi ve Dünya Bankasında küresel ısınmayla mücadele fonu oluşturulmasını istedi.

Brown, "yeni küresel toplum" kurmanın zamanının geldiğini belirterek, İkinci Dünya Savaşından sonra kurulan uluslararası kurumları küreselleşen dünyaya uygun hale getirmek için bunlarda kökten reformlar yapılması gerektiğini kaydetti.

Hindistan'ın BM Güvenlik Konseyine daimi üye olmasını desteklediklerini söyleyen Brown, Brezilya, Japonya, Almanya ve bir Afrika ülkesinin de Güvenlik Konseyi daimi üyesi olması gerektiğini düşündüklerini ifade etti. Brown, Dünya Bankasının yanı sıra Uluslararası Para Fonunda (IMF) da reformu desteklediklerini belirtti. Terörle mücadelede daha çok uluslararası işbirliği çağrısı yapan Brown, ayrıca felaketlerin vurduğu ülkelerde polis, yargıçlar, avukatlar ve diğer sivil uzmanları bir araya getirecek acil mukabele gücü kurmanın önemli olduğunu kaydetti.

Gordon Brown'ın Hindistan Başbakanı Manmohan Sing ile bir araya gelmesi ve daha sonra basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.