kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Şiiri şarkı olmuş Yılmaz'ın haberi yokmuş

Bir şiir beğendim, köşeye taşıyıp sizinle paylaşayım dedim de bakın neler oldu neler... Cuma günkü yazımı okumamış okurlar için hemen özet geçeyim: Geçen hafta Beşiktaş Çarşı'daki BKM Mutfak'ta Yılmaz Erdoğan'ın şiir gecesi vardı. Kendi şiirlerini okudu Yılmaz, şahane bir gece geçirdik. Olay benim Yılmaz'ın son yazdığı iki şiirden biri olan 'Canfeda'yı beğenmemle başladı. Şiir şöyleydi: Bu nehrin kaynağı yalan Senin kendin diye bildiğin Hep başkasınca tasarlanan. Onarsın diye değil inat Bilirim sağaltmaz İncitir edebiyat. Aşkına şiir süsü ellerim İbadetine güvendiğim, Benim ben diye bildiğim Bu ben Mazhar Ağbi Bu kendim... Yola çıkasım var Canfeda Kendimden gidesim var...

EROL KÖSE'DEN TELEFON
Yazımın yayımlandığı sabah müzik yapımcısı Erol Köse'den telefon geldi. "Ayşe, herhalde sen yanlış anladın. Bu şiir Yılmaz Erdoğan'ın değil, Vanlı şair Ömer Besim Yaviç'in. Yani bütün şiir değil ama şiirin adı ve en can alıcı bölümleri aynı şiirde de var!" Valla ben yanlış anlamadım! Yılmaz Erdoğan kendi ağzıyla söyledi. Hatta şiiri yazılı bir şekilde yardımcısı bana e-maille gönderdi. Erol Köse devam ediyor... "Bana 'Canfeda'yı bir ajans getirdi ve ben bu şiiri Kutsi'nin yeni çıkacak albümüne şarkı yapmak için satın aldım. Antoloji.com'a gir bak!" Hemen www.antoloji.com'a giriyorum. Ömer Besim Yaviç yazınca, 'Canfeda' çıkıyor karşıma. Onun 'Canfeda'sı da şöyle başlıyor: Kendimden gidesim var Canfeda! Ve seni göresim var Hiç olmadığı kadar! Tutasım var ellerinden upuzun... Kendimden gidesim var Canfeda!

İHTARNAME GÖNDERECEK
Kendinden gidesi olmak durumu ve 'Canfeda' aynı yani... Şiirin altında da yazım tarihi olarak şöyle yazıyor: 7 Ocak 2007 05:30 Van! Hemen Yılmaz Erdoğan'ı arıyorum. Gelişmeleri anlatıyorum. Yılmaz şaşkın. "Nasıl yani?", "Ömer kim dedin?" Giriyor bakıyor o da siteye. 'Canfeda'yı ilk 2005 yılında Sarı Konaklar'da yazmış Yılmaz, sonra Ocak 2008'de en son haline getirmiş ve o gece bize okumuş. Hatta Esmer dergisi 2006 Nisan sayısı (16. sayı) 3. sayfada da şiiri ilk haliyle yayımlamış. "Benim şiirin yayımlanması 2006, bu arkadaş 2007 Ocak'ta yazmış şiiri. Herhalde Esmer'de gördü ve esinlendi" diyor Yılmaz. Zaten Ömer Besim Yaviç'in şiirde "Her nefeste hüzünbaz duraksamalarım oluyorsun Canfeda!" diyerek Yılmaz Erdoğan'ın 'hüzünbaz' lafını kullanması da enteresan geliyor bana. Besbelli Yaviç, Erdoğan'ı sıkı takip ediyor. Malum 'hüzünbaz' Yılmaz'ın 1999 tarihli kitabı 'Hüzünbaz Sevişmeler'den kendi icat ettiği bir laf!... Ama olaya baksanıza, Yaviç'in şiiri çoktan şarkı olmuş bile. Sonra Erol Köse'yle konuşuyor Yılmaz... Sonuç: Yılmaz Erdoğan şiirini Erol Köse'ye hediye ediyor. Arıyorum tarıyorum, Van'daki Ömer Besim Yaviç'i bulamıyorum. Yılmaz Erdoğan bugün avukatıyla antoloji.com'a ihtarname göndereceğini söylüyor. Gelişmeleri bildireceğim.