kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Televizyona Ar-Ge bölümleri kurulmalı

Bülent İPEK
Bir zamanların ünlü dizisi 'Süper Baba'nın Fiko'su Şevket Altuğ, dizi sektörünün içinde bulunduğu durumu beğenmediğini söylüyor ..
Efsane 'Süper Baba' dizisinin 'Fiko'su Şevket Altuğ, dizi piyasasının çok kötü olduğunu söyleyip ekledi: "Bu saatten sonra bu ortamda iş yapmam!" Altuğ dizilerin içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtulmasının da TV kanallarına bağlı olduğunu belirterek reçeteyi de yazdı:

TÜRK FORMATI YOK
"Televizyonların hiçbirinin Ar-Ge (Araştırma geliştirme) departmanı yok. Bir Türk formatı da yok. Kanallar Ar-Ge bölümleri kurarak, fikir üretmek zorundalar. Yoksa kendi kendilerini bitirecekler." Usta oyuncu, dizilerdeki genel kalitenin ve reyting düşüşün ise dizi sayısının 100'ü aşmasına bağladı ve "Piyasada 10 tane iyi yönetmen, 10 tane iyi senarist ve 10 tane iyi görüntü yönetmeni varken, 100 tane iyi dizi çıkmaz!" diye konuştu. Önce 'Perihan Abla', daha sonra da atv'de dört yıl süren efsane dizi 'Süper Baba' ile gönüllerde taht kuran Şevket Altuğ, zamanının evinde televizyon izleyerek ve aksaklıkları belirleyerek geçirdiği söyledi. Altuğ, 'Süper Baba'nın proje aşamasında da yer almış ve başarısında büyük payı olmuştu.