kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Norveç’ten ithal edilen somonlar 0-4 derece soğutuculu tırlara yüklenerek İstanbul’a geliyor. Ürünün 21 gün raf ömrü bulunuyor.

Türkiye'de üretimi olmayan somon, Norveç'ten ithal ediliyor

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
SOMON'UN ülkemizde üretimi yok. Soğuk denizleri seven bu balık için Türkiye'nin denizlerinin ısısı uygun değil. Alarko, somonu Hallvard Leröy'den taze olarak ithal ediyor. Vücuttaki hücreleri geliştirmekle görevli Omega 3'ün bulunduğu gıdaların başında somon ve uskumru gibi yağlı balıklar geliyor. Norveç'ten taze olarak ithal edilen balığın raf ömrünü uzatmak için üretici firmanın uyguladığı doğal koruyucu işleme yöntemleri var ve bunlar suni katkı içermiyor. Balıklar, 0-4 derece soğutuculu tırlara yüklenerek İstanbul'a geliyor. Alarko-Leröy, taze somon balıklarının raf ömrünün 21 gün olduğunu söylüyor. Tüm ürünler toptan tüketim için bütün fileto görüntüsü bozulmadan kiloluk ambalajlarda, tüketiciler içinse daha az gramajlı vakumlu ambalajlarda satışa sunuluyor.