kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

El kadar bebeklere gül gibi bakacaklar!

İstanbul'un elitleri, doktorlarla el ele verip, prematüre bebeklerin hayata tutunması için dernek kurdu. 'El Bebek Gül Bebek Derneği'nin tanıtım davetinde, erken doğum yapan ünlü anneler bir araya geldi.
Sosyal sorumluluk konularında en ön saflarda yer alan İstanbul'un elitleri, yine şapka çıkarılacak bir projeye imza atılar. Prematüre doğan bebekleri yaşatmak ve yaşam boyu karşılaştıkları zorluklara çözüm getirmek amacıyla, doktorlarla el ele verip, 'El Bebek Gül Bebek Derneği'ni kuran elitler, hafta içinde bir tanıtım davet verdiler. Derneğin kurulmasına ön ayak olan kişi ise, 22 ve 24 yıl önce, o günün koşullarında erken doğan bebeklerini kaybeden cemiyet hayatının sevilen isimlerinden Canan Göztepe. Canan Hanım'ın yönetim kurulu başkanlığını da üstlendiği derneğin daveti hafta içinde Reina'da yapıldı. Davete, tıp dünyası ve cemiyet hayatının ünlü isimleri akın etti. Erken doğum yapanlardan, haber spikeri Sonay Dikkaya, eski Türkiye güzeli ve oyuncu Zeynep Tokuş ve sunucu Özlem Serter de davetliler arasındaydı.

HASTANE KURACAKLAR
Yaptığı konuşmada, "El kadar bebeklere gül gibi bakacağız" diyen Canan Göztepe, hedeflerinin bu amaçla tam donanımlı ve modern bir çocuk hastanesi kurmak olduğunu söyledi. Derneğin kurucu üyeleri arasında olan, prematüre bebek annesi gazeteci Ayşe Aydın, spiker Sonay Dikkaya, yenidoğan ve çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Gülnihal Şarman ve Prof. Dr. Teksen Çamlıbel, Türkiye'de her yıl doğan 130 bin prematüre bebeğe 'gül gibi bakmak için' yeni gönülleri ve katılımcıları beklediklerini söylediler. Hadi bir nebze de olsa sizin de çorbada tuzunuz olsun...