kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Prof. Dr. Bingür Sönmez

Türkiye'nin ünlü cerrahları el idmanını nasıl yapıyor?

13.01.2008
KORUYUCU KREM SÜRERİM
Doç. Dr. Aydın Saray
(Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı): "Yaz-kış yüksek koruma faktörlü krem kullanırım. Ellerim titrer diye ameliyattan bir gün önce kahve, çay içmem."

İLLÜZYON YAPARIM
Prof. Dr. Bingür Sönmez
(Kalp Cerrahı): "Küçük adaleleri çalıştırmak için stres topu çeviririm. Ayrıca el çabukluğu gerektiren illüzyon yapıyorum. İllüzyon sırasında ipleri hızla bağlayıp açabilirim."

TESPİH ÇEKERİM
Doç. Dr. Ergun Demirsoy
(Kalp ve Damar Cerrahı): "Parmak adalesini çalıştırmak ve ellerimdeki küçük kasları harekete geçirmek için tespih çekerim. Küçük tespihi elimde çevirirken aynı zamanda parmaklarımı çalıştırıyorum."

SÖKÜK DİKERİM
Doç. Dr. Harun Arbatlı
(Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü): "İğne iplik ile ellerimin elastikiyetini korurum. İğneye iplik geçirerek, kıyafetlerimdeki küçük sökükleri dikerim, yırtıkları onarırım. Ameliyat sırasında hızlı dikiş atmak önemlidir. İğne iplik kullanmak el ve parmak adalesi için çok önemlidir. Bu artık hobim oldu, ameliyathane dışında da iğne iplik hep yanımdadır."

DÜĞÜM ATARIM
Prof. Dr. Münci Kalayoğlu
(Genel Cerrahi, Çocuk Cerrahisi ve Organ Nakli Merkezi Başkanı): "İplere düğüm atıyorum. Aynı zamanda arkasında ip olan kalemleri kullanırken, onları da düğümlerim. Bunun parmak adalelerini çok iyi çalıştırdığını düşünüyorum."

KALEM ÇEVİRİRİM
Op. Dr. Remzi Aydın
(Kadın Doğum Uzmanı): "Elimde kalem çeviriyorum, parmaklarımın arasında kalemi hızla dolaştırırım. Bu, esneklik kazandırır, aynı zamanda yorulan ellerin dinlenmesini de sağlar."

KANUN ÇALARIM
Op. Dr. Mustafa Temel
(Göz Cerrahı): "Kanun çalıyorum. Hem parmaklarımı çalıştırıyor hem de stresimi atmamı sağlıyor. Kanun çalarken parmaklar aynı zamanda dinlenir."

RESİM YAPARIM
Prof. Dr. Burhan Uslu
(Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı): "Yağlıboya resim yaparım; el ve beyin arasında iletişimin kuvvetlenmesini sağlar. Fırça tutmak parmak adaleleri için çok yararlıdır. Aynı zamanda resim, stresimi alır."

MEYVE BİLE SOYMAM
Prof. Dr. Metin Türkmen
(Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı): "Meyve bile soymam, ağır taşımam, kesici, delici bahçe aletleriyle iş yapmam."

OJE BİLE SÜRMEM
Doç. Dr. Banu Coşar
(Göz Hastalıkları Uzmanı): "Oje bile sürmem, tırnaklarımın arasındaki çatlaklara mikrop girebilir korkusuyla elime yönelik kozmetik kullanmam."
Haberin fotoğrafları