kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Karakaya; Sezer Beşiktaşlı diye takımıyla ilişkisini 'dondurmuş,' Sezer gidince geri dönmüştü...

Dinimle savaşan adamın ölümüne asla üzülmem!

06.01.2008
- Birçok meseleyi 'Yahudi mantığı' diye açıklıyorsunuz. Antisemitist (Yahudi düşmanı) tavrınız sır değil...
- Bir kere ben Yahudi düşmanlığı, Musevi düşmanlığı yapmıyorum ama siyonizm düşmanlığı yapıyorum. Bu ikisini ayırt etmek lazım. Şimdi Türkiye laik bir ülke ama halkı Müslüman...

- 'Yüzde 99 Müslüman bir ülke' ifadesini de sık kullanıyorsunuz ama daha en baştan başka inanışları yok saymış olmuyor musunuz?
- Çoğunluğu diyelim peki... Mesela Ankara'ya yönelik eleştiriniz hiçbir zaman Türk halkına karşı değildir. Siz hükümeti, yahut devleti eleştiriyorsunuz, halkı eleştirmiş olmuyorsunuz ki...

- İsrail'i eleştirebilirsiniz ama toptan bir dinin mensuplarını ayırmanın, 'öteki' sınıfına sokmanın Hitler faşizminden farkı ne?
- Tam tersine, biz Hitler faşizmini de reddediyoruz. Vakit'te kesinlikle 'Museviler şöyle yapmıştır' şeklinde eleştiriler, saldırgan ifadeler kullanılmamıştır.

- Vitali Hakko'nun ölümünü birinci sayfasına taşıyan İslamcı gazetecileri eleştirdiniz ama!
- Lütfen Milliyet gibi bakmayın olaya...

- Bizzat siz yazmadınız mı bunu?
- Yazdıklarımın arkasındayım, önce onu söyleyeyim. Fakat Vitali Hakko meselesinde onun uyanıklığını dile getirdik, şapkadan zengin olmuş...

- 'İslami basındaki üzüntü ve övgü ifadelerine hayret ettiğinizi' yazdınız...
- Hayır, İslamcı basına çatmadım, Yeni Şafak'ın 'Önünde şapka çıkarılacak adamdı' ifadesi girdi araya... (gülüyor)

- Yani kızdınız üzüntü ifadelerine?
- Evet kızdım...

- Musevi, Hıristiyan ya da her ne olursa olsun bir insanın ölümüne üzülmek sizin kitabınızda yok mudur?
- Ölüye bağlı!

- Nasıl yani?
- Şaron, hâlâ ölemedi, komada! Bu adamın ölmesine üzülmem! Benim dinimle, insanımla, inancımla veya benim inanç mensuplarımla ömür boyu savaşmış bir adama üzülmem!

- Hakko'nun ne zararı vardı peki?
- Hiçbir zararı olmadı. Yazımın başlığı şuydu dikkat edin; 'Kartel görevini yapıyor, ya Müslümanlar' demişim. Oradaki başlık aslında gayet net ifade ediyor. Ben Müslümanları eleştirdim.

- Niye eleştirdiniz?
- Vitali Hakko'dan önce Prof. Sabahattin Zaim ölmüştü. Bu adam Türkiye'de ekonomiye adını yazdıran bir adam, marka bir isimdi. Kartel medyası onun vefatına hiç yer vermedi.

- Kısasa kısas mı yani?
- Hayır, kısasa kısas değil, benim bakış açıma göre Müslüman olduğu için yer vermediler. Ama Vitali Hakko iki gün sonra sürmanşete çıktı! Söylediğim şu; ey Müslüman, seninle ilgili değerlere, insanlara, adamlara değer vermeyen, bunları yok sayan gazeteleri alıp duruyorsun, artık buna uyanmayacak mısın, tepki koymayacak mısın? Yoksa ben onların inançlarına, dini aidiyetlerine yönelik kesinlikle eleştiri yapmam.