kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uçak yerine otobüs

Yeni Haber
Türk Hava Yolları (THY), sis nedeniyle uçak seferlerini iptal edince yolcularını Ankara'ya uçak yerine otobüslerle gönderdi. Etkili olan sis nedeniyle Esenboğa Havalimanı'na yapılması planlanan çok sayıda uçak seferi karşılıklı olarak iptal edildi.

Esenboğa'ya gece 02.00'den bu yana uçak iniş ve kalkışının yapılamaması nedeniyle Türkiye'nin değişik illerinden Ankara'ya gitmek isteyen çok sayıda vatandaşı perişan etti.

Atatürk Havalimanı'nda da çok sayıda yolcu perişan oldu. Uçaklar saatlerce kalkmayınca isteyen yolcular otellerde konaklatıldı. THY yönetimi, sisin uzun süre etkisini sürdüreceği, sefer iptallerinin artması endişesiyle, yolcularını uçak yerine otobüslerle Ankara'ya gönderme kararı aldı. Bir firmadan kiralanan otobüsler, havalimanı iç hatlar terminali girişinden yolcuları alarak Ankara'ya götürdü.

Kalp krizi sonucu ölen kocasını defnetmek için uçakla Paris'ten getiren Lütfiye Tekin isimli gurbetçi vatandaş da, eşinin cenazesi ve çocuklarıyla birlikte Atatürk havalimanı'nda saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Tekin, ''Dünden beri perişan vaziyetteyiz. Fransa'da ölen eşim Hasan Tekin'i Ankara'da defnetmek için Türkiye'ye getirdik. Ancak sis nedeniyle uçak kalkmadı. Sonra cenazeyi ambülansla Ankara'ya gönderelim dedik ancak cenaze fonu bize yardımcı olmadı. Çocukların psikolojisi bozuldu. Cenazeyi de otobüsle götürmek zorunda kaldık'' diye sitem etti.
Bazı vatandaşlar THY'ye tepki gösterirken İlyas Çavunduroğlu isimli bir kişi de şirketin kendilerini otelde konaklattığını ve yemek verdiğini anlattı.
VIP Salonu'ndan seyahat eden yolcular da tahsis edilen ayrı bir otobüsle Ankara'ya gönderildi.

Türk Hava Yollarının (THY) İzmir, Trabzon, Adana ve İstanbul-Sabiha Gökçen'den Ankara'ya yapılması gereken seferleri ile Pegasus'un İzmir-Ankara seferi Esenboğa Havalimanındaki sis sebebiyle yapılamadı.Ayrıca, Medine'den Ankara'ya hacıları taşıyan 2 uçak da İstanbul Atatürk Havalimanına yönlendirildi.Yetkililer, uçak kalkışlarında soran yaşanmadığını belirterek, sisin 1-2 saat içinde dağılmasının beklendiğini ifade ettiler.
Haberin fotoğrafları