kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doktor kontrolü olmadan göz ilacı kullanmak tehlikeli

Yeni Haber
Şubat ayının ikinci devresinde görülen göz alerjileri ile ilgili doktor kontrolü olmadan alınan göz ilaçlarının kullanılmasının tehlikeli olduğu bildirildi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdal Hatungil, bahar alerjilerinin şubat ayının ikinci devresinde görülmeye başlandığına dikkat çekerek, polenlerin Şubat ayının sonuna doğru başlayıp, Temmuz ayının ortalarına kadar devam ettiğini belirtti.

Polenlerden dolayı da çok sayıda alerjik vaka meydana geldiğini ifade eden Hatungil, "Gözde yanma, batma, sulanma ve kaşıntı ile hastalığın belirtileri başlar. Bahar alerjileri çocukluk yaşlarında başlar ve genellikle 18-20 yaşına kader devam eder. Fakat kalıtımsal hale gelerek, uzun yıllar devam eden rahatsızlıklarda var" dedi.

Kişinin hastalığı ne olursa olsun mutlaka uzman doktorun kontrolünden geçtikten sonra tedaviye başlanması gerektiğine dikkat çeken Hatungil, "Kulaktan dolma, bilimsel olmayan tedavi yöntemleri geri dönüşü mümkün olmayan hastalıklara neden olabilir. Vatandaşlarımızın kötü sonuçlara maruz kalmamaları için mutlaka uzman doktora görünerek ilaç kullanmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

CİHAN