kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bikinili kayak keyfi!

Yeni Haber
Bir Türk firması tarafından yurt dışında bir süredir kullanılan kapalı alan kayak pistinin üretimine başlandı.

Akdeniz Turistik İşletmeler Donanımı, Tekstil, Dekorasyon ve Servis Ekipmanları İhtisas Fuarına (Hotel Equipment'08) katılan bir Türk firması, üretimine başladığı 10,5 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğindeki kapalı alan kayak pistinin tanıtımını yaptı. Profesyonel kayakçıların yaptığı tanıtımda, koşu bandı mantığında hazırlanan kayak pistiyle ilgili bilgi veren firma ortağı Haluk Ege, suni pistlerin Amerika ve Avrupa'da yaklaşık 10 yıldır kullanıldığını, ancak ''ilk kez bir Türk firması tarafından bu pistlerin imalatının gerçekleştirildiğini'' bildirdi.

Son yıllarda küresel ısınmanın sonucu kayak merkezlerinde kar sıkıntısının yaşandığına dikkati çeken Ege, şunları söyledi:''Son yıllarda ülkemizde kayak sporuna ilgi artmaktadır. Birçok yere kayak oteli yapılıyor, ancak tüm dünyada olduğu gibi bizde de küresel ısınma sorunu var. Maalesef kayak için kar bulunamıyor. Bu pist, kayak sporcularına, yılın 12 ayı istedikleri zaman, istedikleri kadar kayak yapma imkanı sunuyor. Profesyonel kayakçılar, pistin, karla aynı efekti verdiğini, hatta telesiyejle dağa tırmanma sorunu olmadığı için çok daha keyifli olduğunu belirtiyorlar.''

Kayak sporuna yeni başlayacak olanlar için de pistin ideal olduğunu belirten Ege, pistin eğiminin ve hızının isteğe göre ayarlanabilmesi sayesinde, profesyonel kayakçıların da büyük ilgisini çektiğini bildirdi.Avrupa'daki birçok ülkenin kayak milli takımlarının bu suni pistlerde çalıştığını ifade eden Ege, ''Aynı anda 4 kayakçı piste çalışabilir.
Enerjiniz yettiği kadar üzerinde kalabilirsiniz. Bu aslında bir anlamda, dünyanın en uzun pisti de sayılabilir. Ne zaman yorulursanız, o zaman pisten inin. Otellerimiz aktivite arıyor. Pistin, Antalya'ya tatile
gelen turistler için mükemmel bir aktivite olacağını düşünüyoruz. Neden insanlar havuz kenarında güneşlenirken, mayolu kayak yapamasınlar?'' diye konuştu.