kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gazeteci Cüneyt Koryürek hayatını kaybetti

Yeni Haber
Gazeteci Cüneyt Koryürek İstanbul Şişli'de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Harbiye'de, yolun karşısına geçmeye çalışırken bir otomobilin çarpması sonucu ağır biçimde yaralanarak Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Koryürek, yapılan müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Çalışma hayatına serbest muhabir ve basın danışmanı olarak başlayan Koryürek, Ankara'da Daily News'da Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı. 1962'de sahibi ve yöneticisi olduğu Delta Ajansı Ankara'da kurdu. Reklam ve Halkla İlişkiler konusunda çalışan Delta Ajans 1973'te İstanbul'a taşındı. Koryürek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yüksek Gazetecilik Okulu'nda Reklamcılık, Ankara İktisat Fakültesi Yüksek Gazetecilik Okulu'nda Halkla ilişkiler, İstanbul Marmara Üniversitesi Yüksek Gazetecilik Okulu'nda Gazetecilik dersleri verdi.

CUMHURBAŞKANI SUNAY'IN BASIN MÜŞAVİRLİĞİNİ YAPTI
Koryürek, 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'ın basın Müşavirliğini yaptı, Halkla İlişkiler Derneği'nin kurucuları arasında yer aldı. Avrasya Kıtalararası Maratonu Yarış ve Organizasyon Direktörlüğü yapan Koryürek, Yedi Olimpiyat'da gazeteci olarak çalıştı.

Olimpiyatlar konusunda TRT'de programlar yapan Koryürek, bu konuda yayınlanan iki kitabına ilaveten, İstanbul Olimpiyatları Hazırlama ve Düzenleme Kurulu için yeni bir kitap hazırladı. "Lider ve Liderlik" ve "Harf İnkılabı" adlı kitapları yazdı. Eğitim aldığı Amerika Üniversitesi'nde okul takımında yarışan Koryürek, okul takımı menajeri olarak görev aldı, antrenörlük kurslarına katıldı.

ATLETİZM FEDERASYONU ESKİ BAŞKANI
Koryürek'in Türkiye'de çalıştığı bazı atletler Türkiye ve Balkan rekoru kırdılar. AIPS Kartı sahibi olan Koryürek, Amerikan Atletizm Yazarları Derneği, Uluslararası Olimpiyat Tarihçiler Birliği ve Atletizm İstatistikçileri Birliği üyesidir. Çeşitli yıllarda Atletizm Federasyonu'nda, Genel Sekreter, Asbaşkan ve Başkan olarak görev yaptı.

Koryürek, Cumhuriyet, Hürriyet, Yeni Yüzyıl, Radikal ve Sabah gazetelerinde atletizm, olimpiyatlar ve genel konular üzerinde yazılar yazdı ve köşe yazarlığı yaptı.