kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Huzurevinde dehşet

Yalçın BEL - Erdoğan YAPIK
İstanbul'da kaçak bir huzurevinin 3'üncü katından düşen yaşlı kadının cesedi kanepenin altında, kanlı elbiseleri ise çamaşır makinesinde çıktı..
İstanbul Ümraniye'de kaçak işletilen huzurevinin 3'üncü katından düşerek can veren yaşlı kadının cesedi bir kanepenin altında, kanlı giysileri de çamaşır makinesinde bulundu. Huzurevinin önünde oynayan çocuklar, üzeri battaniye ile örtülen bir kişinin ayaklarını fark edince ailelerine haber verdi, onlar da polisi aradı. Olay yerinde kan izleri gören polis, huzurevinde arama yapmak isteyince önce engellendi. Ardından içeri girebilen ekipler, 9 yaşlı kadınla karşılaştı. Polis dubleks dairenin üst katında, çamaşır makinesine atılmış kanlı battaniye ve giysiler buldu. Bir odadaki kanepenin altında ise Havva Ak'ın cesedi çıktı. Evde daha önceye ait 4 kişi adına düzenlenmiş ölüm raporu da bulundu. Huzurevinin karşı sokağındaki bir dairede ise, 2 yaşlı kadına daha bakıldığı belirlendi.

VÜCUTTA DARP İZLERİ
Kaçak huzurevinin sahibi olduğu öğrenilen Asiye K., ağabeyi Adnan Oğuz K., kız kardeşi Şükran K. ile yengesi Bahar K. gözaltına alınırken, Ümraniye Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, yaşlı kadının vücudunda darp izleri ile gözlerinin altında morluklar tespit etti. Olay yerine gelen Havva Ak'ın oğlu Nurettin Karaca da, "Arayıp 'Anneniz banyoda düştü. Başını çarpıp öldü' dediler. Bu nasıl vicdandır. Şikâyetçiyim" diye tepki gösterdi. Huzurevi sahipleri yeterli delil ve bilgi olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. 11 yaşlı kadının ise başka huzurevlerine yerleştirildi.
Haberin fotoğrafları