kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Vay Tarkan vay!..

Pop Müzik/ Can Sayın.
SON on gündür arabamın müzik setinde Tarkan takılı. Nerdeyse son iki yıldır bir Türk CD'si için böyle bir şey ilk defa oluyor. Bu saptamam Tarkan'ın albümünün nasıl güzel olduğunu vurguluyordur.
Bir kere albümdeki şarkılar dinlendikçe daha çok seviliyor, sevildikçe daha çok dinleniyor ve albüm müzik setinden çıkmıyor!
Şarkıların güzelliğinin yanında Tarkan'ın yorumları süper, inanılmaz keyifli.
Gelelim şarkılara.
1 numaram, İstanbul Ağlıyor, kesinlikle klasik olabilecek bir şarkı. Müthiş bir beste, harika bir düzenleme, çarpıcı bir yorum.
Sadece İstanbul'u değil Türkiye'yi ağlatır bu şarkı!
Öne çıkarmak istediğim iki şarkı daha var..
Birincisi 7 numarada, Bamteli!. Çok zor şarkıyı Tarkan o kadar rahat, akıcı ve harika yorumluyor ki.. "Reva değil ne sana bu ne de bana. Gel hadi dümeni kıralım aşkın kıyılarına" dizelerindeki dinginlik "Kördüğüm ömür törpüsü bu oyunlar. Yol yakınken gel dönelim yar" dizeleri ile coşuyor.
İkincisi 10 numaralı, Pare Pare!.. Tam da 10 numaralık. Tarkan'ın büyülü yorumu ''Dağ gibi, derya gibi bende acılar, şahidim şarkılar/ Ne zaman ümitle hayata göz kırpsam, çiçekler açsam, kapıma dayanır sonbahar'' dizeleri ile doruğa çıkıyor. Bu şarkının alt yapısındaki yaylılar çok güzel.
"Gün gibi doğdu yarim zifiri karanlığıma''ya ne demeli. Sadece dinlemeli..
Albümün tempolu şarkılar içinde benim favorim, Arada Bir!. Tarkan'ın kendine has o dansını öne çıkaracak keyifli bir ritmi var.
Albümün açılış ve ilk klip şarkısı olan Vay Anam Vay kesinlikle üst düzey bir şarkı. Tempodaki inişler çıkışlarla tekdüze olmayan yorumlama çeşitlilikleri şarkıyı çok renklendirmiş.
Dans etmek ya da ettirmek isteyenlere de Çat Kapı'yı tavsiye ederim. Bu şarkıya yurtdışından da talep gelebilir.
Metamorfoz'daki şarkıların hepsinde Tarkan'ın ismi var. Tamamının sözleri, 7'sinin bestesi Tarkan'a ait. 2 şarkıda Ozan Çolakoğlu, Tarkan'la beraber. Bir beste Ozan'ın.
Bütün düzenlemelerde ise Ozan Çolakoğlu adını görüyoruz.
Son bir paragraf açarak yabancı pop müzik piyasasından son günlerde en çok dinlediğim beş şarkıyı da sayayım.
Romanya'dan Morandi'nin son hiti, Save me..
Yunanistan'dan Kelly Kelekiou'dan Agapi Thelo Mono!. İsrailli Maya'dan Lama.., Almanya'dan Alex C'den, You Have Got the Sweetest!..
Dominik Cumhuriyeti'nin dünya müzik piyasasına armağanı geçen yaz 'Whine up' ile ortalığı kasıp kavuran Kat DeLuna'nın yeni şarkısı Run the Show!.