kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Preen'in ilkbahar-yaz koleksiyonunda yumuşak kumaşlar ve renkler kullanılmış.

Sıra dışı İngiliz İstanbul'da

Esra ÇORUH
Farklı ve özgür tasarımlarıyla ilgi çeken bir İngiliz markasının yeni koleksiyonu, Türkiye'de de satılmaya başlandı. Markanın tasarımcıları, planladıkları İstanbul ziyaretinden önce sorularımızı yanıtladı..
Artık Türkiye'de birçok ünlü markayı bulmak mümkün. Ama gelmesini heyecanla beklediğim başka markalar da yok değil. Kimi zaman bu markaları da herkesin keşfedeceğinden korkup "Belki açılmasa daha iyi olur," diye düşündüğüm de olmuştur... Bunlardan biri de İngiliz markası Preen. Son zamanlarda stilleriyle herkesi kendilerine hayran bırakan Kate Bosworth, Thandie Newton ve Kate Moss gibi stil ikonlarının üzerinde gördüğümüz bu marka, artık İstanbul'da Fashionista'da satılacak. Markanın yaratıcıları Justin Thornton ve Thea Bregazzi, planladıkları İstanbul ziyaretinden önce sorularımızı yanıtladı ve markalarının yükselişini anlattı.

- Sizden 'Londra'nın en kabiliyetli tasarım ekibi' olarak bahsediliyor. Hayal gücü bu kadar kuvvetli ve yaratıcı bir ikili olarak, bu işe nasıl başladınız?
- Böyle düşündüğünüz için teşekkür ederiz. 18 yaşında İrlanda Denizi'nde bulunan Isle of Man Adası'nda tanıştık. Ve o gün bugündür beraberiz. O gün birlikte çalışabileceğimizi anladık ve artık iş hayatlarımızı ayrı düşünemiyoruz. 1996'da Portobello'da küçük bir mağaza açtık. Rock yıldızları için tek tük kıyafetler yapıyorduk o zamanlar.

- Bugün Preen markasını nasıl tanımlarsınız?
- Modern ve direkt bir markayız. Tıpkı günümüz kadını gibi.

- Markanız Türkiye'de de biliniyor ve artık tüm koleksiyonunuz Fashionista'da satılıyor...
- Couture koleksiyonumuz geçen yıl Vakko ve Posh'da yer alıyordu ve bu da markanın Türkiye'de bilinirliğini artırmıştı. Bu sezon, koleksiyonun tamamı Fashionista'da satılıyor. İstanbul'da çok arkadaşımız var ve en kısa zamanda İstanbul'a geleceğiz.

- London, Tokyo, New York, İstanbul... Sırada neresi var? Los Angeles mı?
- Neden olmasın? Ama önce, 3 Şubat'ta New York Moda Haftası'nda ikinci defilemizi gerçekleştireceğiz. Daha sonra 8 Şubat'ta Kopenhag'dayız. Ve sonra Londra Moda Haftası ve Paris...

SÜRPRİZLERİ VAR
- Markanızı ünlü isimler üzerinde çok sık görüyoruz. Siz en çok kimlere yakıştırıyorsunuz?
- Kate Bosworth, Thandi Newton ve Kate Moss'a... Çok güzel taşıyorlar.

- İlkbahar-yaz koleksiyonunuzun teması nedir?
- İlham kaynağımız Amerikan Jigolo filmindeki rolüyle Lauren Hutton oldu. Kumaş olarak vücudu okşayan yumuşak ve hassas kumaşlar kullandık, ipek ve keten gibi. Renk olarak da ten rengi, beyaz, krem gibi yumuşak tonlar... 2008 ilkbahar-yaz sezonunda herkesin gardırobunda mutlaka elbise olması gerek...

- Markanız için ne gibi planlarınız var?
- Çok yakında bir sürprizimiz olacak. Ayakkabı ve çanta koleksiyonumuzu tanıtacağız...
Haberin fotoğrafları