kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ustalardan son moda spor dersleri

12.01.2008
Kışın herkes rahatlar ve fazla kilolarını umursamaz. Ama vakit geçirmeden toparlanmak için iyi bir fırsatınız var. Amerika'nın en iyi fitness hocaları, son yılların gözde egzersiz yöntemleriyle sizi de forma sokabilir..
Hepimizin amacı biraz daha güzel, biraz daha fit ve mümkünse ince görünmek... Ama bu öyle sanıldığı kadar da kolay değil. En başta düzenli yaşam, düzenli beslenme ve düzenli spor kurallarına riayet etmeniz gerekiyor. Güzellikleri ve yakışıklılıklarıyla nam salmış Hollywood ünlüleri de böyle yapıyor. Özel eğitmenler eşliğinde egzersiz yapıp her gün ter atıyorlar fit kalabilmek için. Ama yeni egzersiz yöntemleri artık eskisinden çok daha eğlenceli. Hem dans hem de aerobik figürlerini içeren egzersizler, eğlenerek spor yapmanızı sağlıyor. İleri teknoloji aletleriyle birlikte, en trendy fitness yöntemleriyle de tanışabileceğiniz Mars Athletic Club, meraklılarına aynı zamanda Amerika'nın alanında şöhret sahibi isimleri eşliğinde egzersiz yapabilme fırsatı sunmaya hazırlanıyor. Levent Kanyon'da açılan kulüp, dünyaca ünlü dans ve fitness hocalarını İstanbul'a getiriyor. İlk olarak 18-24 Ocak tarihleri arasında ders verecek eğitmenler ve uygulayacakları egzersizler ise şöyle:
Bosu: Son iki yıldır fitness dünyasında çok konuşulan egzersiz aracı, Bosu Ballastboll kullanılarak verilen yepyeni bir ders. Bosu Ballastball üzerinde yapılan egzersizlerde denge, vücudunu kontrol edebilme yeteneği, el-ayak ve göz koordinasyonu güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Ayrıca derste kas kuvveti ve dayanıklılığı geliştiriliyor. Tempolu bir ders olduğundan, tüm kasları çalıştırıyor. Hocası ise Douglas Brooks. Brooks Amerika'da çok satan Going Solo - The Art of Personal Training kitabının yazarı; tenis, kayak, maraton ve tırmanma sporları başta olmak üzere tüm spor dallarında usta olarak kabul edilen bir eğitmen.
Jazz Moves: Caz dansı adımlarını aerobik figürleri ile birleştirerek yapılan bir ders. Dans ettirerek tüm kalp ve dolaşım sistemini aktif hale getiriyor, maksimum yağ yakımını sağlıyor. Hocası İsrael Mallebre, İspanya'da fitness ve aerobik eğitmenliği yanında profesyonel dansçılık ve koreografi yapıyor. Farklı organizasyonlarda 'En iyi eğitmen' seçilen Israel, step ve jazz dallarında uzmanlaşmış, aerobikte Jazzy Moves adlı dans sisteminin yaratıcısı olan isim.
Calvinography: New York şehrini bu ders ile kendine hayran bırakan, bu sayede de müthiş bir üne sahip Amerikalı eğitmen Calvin Wiley, Calvinography adı altında dans ve aerobik karışımı çok tempolu, oldukça eğlenceli bir ders veriyor. Reebok Uluslararası Aerobik ve Sundance Uluslararası Aerobik Şampiyonaları birincisi Wiley, Amerika'nın en prestijli sağlık kulübü zinciri olan Equinox Fitness Club'ta eğitmenlik yapıyor.
Calvinography Gold Edition: Daha çok dansın ön planda olduğu keyifli bir ders. Gece bir dans kulübünde eğlenircesine dans edip enerjik olacağınız ve yerinizde duramayacağınız bir ders.
Diary of step: Yine Calvin Wiley liderliğinde, tempolu müzik eşliğinde, dans kareografisinin step ve aerobik figürleriyle kombine edildiği farklı bir ders.
Hip funking hop: New York'un sokak havasını hissedeceğiniz, hip-hop ve aerobik adımlarının müzik eşliğinde kareografi ile uygulandığı dersi Wiley, 'Çok eğlenceli,' olarak tanımlıyor.
Programla ilgili detaylı bilgi için: www.marsathletic.com
Haberin fotoğrafları